Ga naar de inhoud

Geef burgerschap de aandacht die het verdient

Moeite met het integreren van burgerschapsonderwijs? Ontdek het gemak van een complete en actuele burgerschapsmethode met doorlopende leerlijn. Met LEF burgerschap leid je je leerlingen op tot zelfstandige en krachtige burgers, zonder dat het jouw docenten extra werk kost. 

  • Maak gebruik van kant-en-klare lespresentaties
  • Bepaal zelf de lesvorm die het beste aansluit bij je klas
  • Kies zelf welke thema’s je wil behandelen
  • Bouw een burgerschapsportfolio op

Vraag een demo aan

Maak lastige thema’s bespreekbaar

LEF is een complete burgerschapsmethode voor het voortgezet onderwijs. De methode sluit aan bij de belevingswereld van jongeren, met prikkelende en uitdagende lesstof.

Met actuele thema’s en eigenwijze werkvormen zorgt LEF voor opschudding en verbinding in de klas, terwijl de docent handvatten krijgt om lastige thema’s aan te snijden. En dat allemaal binnen een doorlopende leerlijn.

Meer over de inhoud

Bereid in enkele klikken je les voor

Een les voorbereiden kost je nauwelijks tijd. Per les kies je uit drie versies, zodat de les altijd aansluit bij je klas. Kies zelf uit de mate van sturing: geleid, gemiddeld of vrij. Er staat direct een kant-en-klare lespresentatie voor je klaar. De verwerking gebeurt in het werkboek of de digitale licentie.

Ontdek het gemak

Kies zelf je thema’s

De complete lesmethode beschikt over 12 thema’s voor de onder- en bovenbouw. Jij bepaalt welke thema’s wanneer aan bod komen. Ieder thema heeft vier lessen en een eindopdracht.

Liever een slankere samenstelling? Kies dan voor LEF op maat. Dezelfde inhoud, maar je kiest zelf hoeveel thema’s je wil behandelen.

Bekijk LEF op maat

Werk digitaal en/of in boekvorm

LEF combineert creatieve werkboeken met de beste software, die door iedereen makkelijk en intuïtief te gebruiken is. Van de jonge docent tot de doorgewinterde leraar.

De werkboeken zijn creatief, concreet en bieden structuur. De digitale licentie bevat filmpjes, automatische profielopbouw en de mogelijkheid om de ontwikkeling van je leerlingen te monitoren.

Blader door het werkboek

Maak burgerschapsonderwijs concreet

Met de doorlopende leerlijn van LEF maak je burgerschap concreet en werk je aantoonbaar aan de (nieuwe) kerndoelen.

De doelen zijn verweven in de 12 thema’s binnen LEF, die jij naar eigen wens inzet in je lesprogramma. Hiermee voldoet jouw school aan de wet burgerschap.

Elk thema heeft een eindopdracht. Hiermee bouwen leerlingen aan een digitaal portfolio en een persoonlijk profiel, waarin je hun ontwikkeling kan volgen.

Het Rijks in Nijmegen heeft LEF

 “Ik ben enthousiast over de lessen van LEF. Ze zien er goed uit en bieden houvast. Ik ben nieuwsgierig naar de andere thema’s binnen de methode en kan niet wachten om met mijn leerlingen opnieuw aan de slag te gaan met de werkvormen. Thema’s als ‘Verleiding en verslaving’, maar ook ‘Fris en fit’ en ‘Invloed’ staan hoog op mijn lijstje. Dit smaakt absoluut naar meer!”

Nina Burgers
Docent maatschappijleer Het Rijks in Nijmegen

Meer info
Rogier

Meer weten over deze methode? 

Rogier vertelt je er alles over!

Plan een afspraak

LEF Burgerschap: een methode van LesLab

Wij zien de klas als een kleine samenleving op zich, een soort doorsnede van de hele maatschappij, waar leerlingen als avonturiers hun horizon verbreden.

Met ons team van creatieve schrijvers en (oud-)docenten blijven wij onze methode continu bijschaven. Hierdoor is LEF altijd actueel en volledig aangepast aan de wensen en behoeften van de docent.

Zo helpen wij scholen met het naadloos integreren van burgerschap in het curriculum. 

Lees meer over LesLab

Schakel direct met de ontwikkelaar

Als voormalige docenten kennen wij de struggle van ‘wéér een nieuwe methode ontdekken’. Daarom ontzorgen wij docenten, zodat zij zich kunnen focussen op de ontwikkelingen van de leerlingen en hun vaardigheden.

En dat begint al bij de implementatie. Onze methode is digitaal of als werkboek beschikbaar, of een combinatie van beide.

Benieuwd hoe het werkt? Vraag een gratis demo aan bij Rogier. Vanuit zijn eigen ervaringen in het onderwijs kent hij de uitdagingen waar onderwijsprofessionals mee te maken hebben.

Daarom helpt hij je graag aan een oplossing die bij jou past.

Vraag een demo aan        Of stuur Rogier een DM op LinkedIn

laptop

Producten van LEF burgerschap

Aan de slag met burgerschap? Bestel hieronder de burgerschapsmethode LEF!

LEF Burgerschap team jaarlicentie

LEF Burgerschap team jaarlicentie

LEF Burgerschap biedt een schat aan spannende en eigenzinnige werkvormen. Ontwikkeld door docenten voor docenten. We gaan verder dan alleen de theorie en stimuleren jouw leerlingen om in actie te komen. Met onze teamlicentie kunnen jij en je collega's eenvoudig lessen selecteren en ze boeiend en actief maken voor je lessen burgerschap en de voortgang van jouw leerlingen volgen.

€ 349.00
LEF Burgerschap leerling jaarlicentie

LEF Burgerschap leerling jaarlicentie

ISBN: 9789083398204

Boordevol spannende en eigenzinnige werkvormen die zorgen voor zowel opwinding als verbinding! Deze materialen zijn ontwikkeld door docenten en leerlingen, en zijn bedoeld voor docenten. De licentie biedt toegang tot 12 diverse thema's die geschikt zijn voor zowel onder- als bovenbouw, volledig afgestemd op de leefwereld van jongeren

€ 20.50
Binnenkort: LEF Burgerschap deel 1 werkboek (medio 2024)

Binnenkort: LEF Burgerschap deel 1 werkboek (medio 2024)

ISBN: 9789492667946

Werkboek LEF Burgerschap Deel 1 is een burgerschapmethode voor niveau vo breed (pro, vmbo -b, -k, t, havo en vwo) geschikt voor de onderbouw. Leerlingen verkennen burgerschap en werken aan opdrachten in 6 thema's.

€ 19.50
Meer info
Rogier

Meer weten over deze methode? 

Rogier vertelt je er alles over!

Plan een afspraak

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet