Ga naar de inhoud
VO

Eerste thema LEF: Fris & Fit!

22 mei 2023
Eerste thema LEF: Fris & Fit!

Met LEF Burgerschap nemen we geen genoegen met alleen maar theorie – we gaan verder! We brengen leerlingen in beweging, zodat jij samen met hen waardevolle ervaringen kunt opdoen over onderwerpen die er werkelijk toe doen. We dagen ze uit om te reflecteren op sexting, polarisatie, crypto en online pesten en nog veel meer. Wij begrijpen wat er speelt onder jongeren en in de maatschappij, en we geven je de tools om deze onderwerpen bespreekbaar te maken. Heb jij LEF?

Meest complete burgerschapsmethode

We durven wel te stellen dat LEF Burgerschap de meest complete burgerschapsmethode is voor het voortgezet onderwijs. We bieden niet alleen interessante en interactieve lessen, leerlingen bouwen met deze methode ook een burgerschapsportfolio en een persoonlijk profiel op waarin je gemakkelijk de ontwikkeling kan volgen.

LEF Burgerschap draait 70 procent om actief en 30 procent om verwerken. Als docent kies je welke lesvorm het beste past. We bieden hiervoor drie verschillende lesvarianten. Onze burgerschapsmethode is daarnaast flexibel en thematisch. Het eerste thema dat we met jullie delen luidt Fris & Fit.

Fris & Fit

Dit thema is deels gebaseerd op de theorie van het boek De hamster in je brein, geschreven door Felix Kreier en Maarten Biezeveld, twee kinderartsen met belangstelling voor hersenen en overgewicht. En de hamster in je brein is in dit geval de hypothalamus, een onderdeel van de hersenen dat te maken heeft met emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen.

Fris & Fit is binnen LEF Burgerschap een thema over vitaliteit. Hierin betrekken we de theorie over de hamster in je brein. Met leerlingen ga je in gesprek over gedragsverandering en hoe hun brein werkt bij het maken van bepaalde gezonde en ongezonde keuzes.

 

Blader door het werkboek

Bekijk het allereerste thema van LEF: “Fris & Fit”. Blader door het interactieve online werkboek en laat ons vooral weten of je ook interesse hebt in een pdf-versie. Deze zomer worden er digitale licenties gelanceerd die een vernieuwde uitstraling hebben, maar dezelfde waardevolle inhoud bieden. Klik hier voor directe toegang!

Kies een lespresentatie

We delen graag alle 12 lesversies uit thema 2 met jullie. Deze presentaties tonen op levendige wijze de afwisselende en actieve inhoud die in de klas kan worden gebruikt, en bieden tevens de mogelijkheid om je eigen voorkeuren te selecteren. Je zult blij zijn te weten dat deze lespresentaties vanaf deze zomer ook deel uitmaken van het digitale lesprogramma, waardoor het nog eenvoudiger wordt om je lessen te kiezen. Bekijk de presentaties via deze link.

Bekijk het thema-overzicht

Krijg een eerste indruk van de verschillende thema’s van LEF met behulp van onze handige themalandkaart. Klik op deze link om de landkaart te bekijken en laat je inspireren door de diverse inhoud die LEF te bieden heeft! Je begrijpt dat de landkaart komende zomer het vertrekpunt zal zijn voor leerlingen die online werken. Door op een thema te klikken, kunnen ze meteen aan de slag met het digitale thema van hun keuze.

LEF is hier!

Blijf op de hoogte, want dit is nog maar het begin! Schooljaar 2023-2024 zullen alle zes thema’s volledig beschikbaar zijn in onze online omgeving. Het is nu al mogelijk om LEF te testen, helemaal gratis, dus pak je kans!

Klik op de onderstaande link om je aan te melden en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Wees erbij en ontdek de kracht van LEF in jouw onderwijspraktijk

MEER LEF BURGERSCHAP

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet