Ga naar de inhoud
Filter

Proeftuin

Integendeel. Overlap benadrukt het belang van de stof en herhaling op een andere toon is juist waardevol. Tip: werk vakoverstijgend. Plan thema’s zo in dat je bijvoorbeeld zowel tijdens mentoruur als tijdens Nederlands bezig bent met een motivatiebrief en benader dezelfde brief vanuit een ander perspectief.

Ja, in Proeftuin wordt LOB-gerelateerde informatie verwerkt die al beschikbaar is voor alle docenten op school. Er wordt dus geen extra privacygevoelige informatie verwerkt. In het vernieuwde Proeftuin kun je zelf kiezen welke docenten toegang krijgen tot welke informatie. De decaan bewaart het overzicht over het geheel. Let er wel op dat je alleen docenten toegang geeft tot Proeftuin en onthoudt dat Proeftuin een lesmethode is voor LOB en niet bedoeld is om vertrouwelijke informatie zoals gespreksverslagen, enzovoort, te archiveren.

Zeker. Zodra je iets typt, wordt het automatisch naar onze servers verzonden.

Er worden 12 bestandstypen ondersteund met een maximum van 20MB per upload.

Ja, de software is ontwikkeld voor zowel computers als telefoons en andere apparaten. De opdrachten en tekstkaders passen zich aan aan het schermformaat en zijn gemakkelijk te gebruiken.

Zeker! Als er in een lesmateriaal staat "maak opdracht...", is die opdracht zowel in het boek als in de digitale omgeving beschikbaar. Je kunt deze in de presentatie aanklikken en het voorbeeld wordt direct getoond aan de leerlingen.

Absoluut. Raadpleeg de competentiematrix in het werkboek of de Toolbox in de digitale docentomgeving voor een overzicht van loopbaancompetenties per thema. Wanneer een leerling een eindopdracht heeft ingeleverd (zie portfolio), heeft de leerling duidelijk gewerkt aan die competentie, 21e-eeuwse vaardigheid of burgerschapscompetentie. In de werkboeken van de leerlingen staat op het openingsblad van elk thema aangegeven aan welke competenties ze werken.

Ja. Kies een combipakket met de licentie én de werkboeken tegen drukkosten (+/- 5,- euro). De lesopdrachten verwerken de leerlingen in hun werkboek, en de eindopdrachten en loopbaantesten digitaal. Zo werk je drie van de vier lessen in een boek en bouw je toch een volledig digitaal loopbaanportfolio op.

Ja, de jaarlicentie biedt zowel de leerling als de docent toegang tot 4 jaar aan lesmateriaal, inclusief bijbehorende thema's en opdrachten. Met de op maat gemaakte Proeftuin-optie kun je al vanaf 6 thema's selecteren als je op zoek bent naar een meer gepersonaliseerde oplossing.

Ja. Selecteer de juiste klas, vervolgens de juiste leerling en dan kun je eindopdrachten en portfolio bekijken. Laatsgenoemde vormt een mooie basis voor loopbaangesprekken.

Ja. Je kunt de volledige licentie van de leerling bekijken en eindopdrachten inzien en goedkeuren in de online docentenomgeving.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet