Ga naar de inhoud
Filter

Proeftuin

Integendeel. Overlap benadrukt het belang van de stof en herhaling op een andere toon is juist waardevol. Tip: werk vakoverstijgend. Plan thema’s zo in dat je bijvoorbeeld zowel tijdens mentoruur als tijdens Nederlands bezig bent met een motivatiebrief en benader dezelfde brief vanuit een ander perspectief.

Dit kon voor de onderbouw nog tot het schooljaar 2020-2021. De lesvoorbereiding voor de bovenbouw blijft beschikbaar t/m 2023. We raden je dan ook aan om de nieuwe lessen te gebruiken. Deze blijven up-to-date. Heb je hulp nodig bij de overstap? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Ja, in Proeftuin wordt LOB-gerelateerde informatie verwerkt die toch al beschikbaar is voor alle docenten op school. Er wordt dus geen extra privacygevoelige informatie verwerkt. Let er wel op dat je alleen docenten toegang geeft tot Proeftuin en onthoud dat Proeftuin een lesmethode is voor LOB en niet is bedoeld om vertrouwelijke informatie zoals gespreksverslagen e.d. in te archiveren.

Zeker. Zodra je iets typt, wordt het automatisch naar onze servers verzonden.

Er worden 12 bestandstypen ondersteund met een maximum van 8 MB.

Ja, de software is ontwikkeld voor zowel telefoon als computer.

Zeker! Er zit geen verschil in de inhoud van de opdrachten tussen de licentie en werkboeken. Als er in een presentatie staat ‘maak opdracht…’ is die opdracht zowel in het boek, als in de digitale omgeving te vinden.

Absoluut. Bekijk de competentiematrix in het werkboek voor een overzicht van loopbaancompetenties per thema. Als een leerling een eindopdracht heeft ingeleverd (zie portfolio), dan heeft de leerling aanwijsbaar aan die competentie, 21e eeuwse vaardigheid of burgerschapscompetentie gewerkt.

Ja. Kies een combipakket met de licentie én de werkboeken tegen drukkosten (+/- 5,- euro). De lesopdrachten verwerken de leerlingen in hun werkboek, en de eindopdrachten en loopbaantesten digitaal. Zo werk je drie van de vier lessen in een boek en bouw je toch een volledig digitaal loopbaanportfolio op.

Ja. De jaarlicentie geeft zowel de leerling als de docent toegang tot 4 jaar lesmateriaal met de daarbij behorende thema’s en opdrachten (het materiaal voor de bovenbouw is ook digitaal beschikbaar vanaf het schooljaar 2022-2023).

Ja. Selecteer de juiste klas, vervolgens de juiste leerling en dan kun je eindopdrachten en portfolio bekijken. Laatsgenoemde vormt een mooie basis voor loopbaangesprekken.

Ja. Je kunt de volledige licentie van de leerling bekijken en eindopdrachten inzien en goedkeuren in de online docentenomgeving.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet