Skip to content
VO

Breng meer LEF in jouw klas!

16 maart 2023
Breng meer LEF in jouw klas!

Van crypto tot sexting en van polarisatie tot mentale weerbaarheid. Binnen de thema’s van LEF Burgerschap maken we álles bespreekbaar. Wij weten wat er speelt onder jongeren en in de maatschappij. We ontwikkelde daarom twaalf thema’s voor de onderbouw en bovenbouw die naadloos aansluiten op de leeftijd en de doorlopende leerlijn. Thema’s die voor opschudding zorgen en tot discussie leiden, maar die ook verbinden en zorgen voor openheid binnen de klas.

Taboes doorbreken

Wij zien de klas als een dwarsdoornsnede van de maatschappij, een klankbord om de horizon van leerlingen te verbreden. Onze methode is interactief en focust op ervaringsgericht leren. Het programma richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden zoals samenwerken, communiceren en problemen oplossen. Dit doen wij met interactieve werkvormen, zoals quizzen en debatten. Leerlingen gaan echt met elkaar in gesprek over relevante thema’s die aansluiten bij hun belevingswereld. Wij kijken verder dan de verplichte bouwstenen voor burgerschaps (SLO); LEF Burgerschap doorbreekt taboes en geeft jou en jouw leerlingen de mogelijkheid om met belangrijke thema’s aan de slag te gaan. Denk aan lessen over genderidentiteit, globalisering, verslaving, misdaad en gezonde leefstijl.

LEF Burgerschap is de meest complete burgerschapsmethode voor het voortgezet onderwijs. Naast de interactieve lessen, bouwen leerlingen een burgerschap portfolio en persoonlijke profiel op waarin gemakkelijk de ontwikkeling kan worden gevolgd.

Zorgeloos lesgeven

Niet ieder onderwerp is even makkelijk te bespreken in de klas. Niet elke klas is hetzelfde en jij als docent moet je ook comfortabel voelen. Daarom kies jij zelf welke thema’s relevant zijn binnen de school en jouw klas. Bovendien heb je keuze uit drie lesvarianten, zo kies jij welke variant het beste bij jou past. Kies je voor een vrijere invulling of toch liever voor een gestructureerde les? Een combinatie van beide is mogelijk.

De voordelen van LEF op een rijtje:

  • Meest complete burgerschapsmethode
  • 70% actief, 30% verwerken
  • Thematisch en flexibel
  • Jij kiest welke lesvorm past
  • Actueel en visueel sterk
  • Portfolio en profiel opbouw
  • Software werkt op alle devices
  • Vormt doorlopende leerlijn
  • Werkt volgens bekende LesLab werkwijze

When life gives you lemons

Met LEF Burgerschap willen we zelfverzekerde, kritische, nieuwsgierige jonge mensen klaarstomen voor deze snel veranderende wereld. When life gives you lemons, wat doe jij er dan mee? De keus is aan jou. Is de citroen die je in je schoot geworpen krijgt een zure hap of maak je er limonade van? LEF Burgerschap zet leerlingen aan het denken, zodat zij weloverwogen keuzes kunnen maken en met twee benen stevig in de maatschappij komen te staan. 

MEER LEF BURGERSCHAP

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet