Skip to content

Aan de slag met kant-en-klare lespresentaties

Als docent heb je het al druk genoeg. Daarom hebben wij het voorbereiden van een les zo makkelijk mogelijk gemaakt. In de online docentenomgeving klik je in enkele muisklikken een complete les bij elkaar, waarbij je zelf de mate van sturing kiest. Supersnel én supereenvoudig.

Altijd een les die past bij jouw klas

LEF burgerschap draait 70 procent om actief en 30 procent om verwerken. Als docent kies je welke lesvorm het beste bij jouw klas past. We bieden hiervoor drie verschillende lesvarianten:

A. Geleid
B. Gemiddeld
C. Vrij

Iedere lesvariant heeft een duidelijke inleiding, kern en slot.

Er start direct een lespresentatie in de klas. De verwerking gebeurt in het werkboek of in de digitale licentie. Hier kun je klassen aanmaken, de voortgang monitoren, de toolbox bekijken en zelf lessen maken.

Kies zelf de mate van sturing

Versie A. Geleid

Werk klassikaal gestuurd en loods je leerlingen door de les met inleidende, kern- en afsluitende activiteiten. Met klassikale quizzen, klassengesprekken, video’s en verwerkingsopdrachten doorloop je samen dit proces.

Versie B. Gemiddeld

Begin plenair, maar verleg gedurende je les het accent naar samenwerken in duo’s. Geef tussendoor terugkoppeling, zodat de leden van de peer group van elkaar blijven leren.

Versie C. Vrij

Laat de touwtjes iets vieren en geef ruimte aan zelfstandige en complexere werkvormen, waarin samenwerken én zelfstandigheid worden gestimuleerd. Ook creatieve werkvormen krijgen in deze lesvariant alle ruimte!

Je kunt elke les terugzien, naar wens aanpassen en eventueel opnieuw gebruiken in een volgend studiejaar.

Plan een demo in

Wil je in de praktijk ervaren hoe de methode werkt? Plan een demo in en probeer LEF gratis en vrijblijvend uit. Wij nemen jou en je collega’s mee in een rondleiding en beantwoorden tegelijkertijd al je vragen.

Meer weten? 

Rogier
Rogier Uitgever/ontwikkelaar & eindredacteur rogier@leslab.nl

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet