Grondstof Loopbaan

Grondstof: alles voor je loopbaan!

Vanaf het schooljaar 2021-2022 introduceren wij Grondstof Loopbaan. Een vernieuwde digitale en analoge loopbaanmethode voor het mbo. Hier ontdekken studenten hun talenten en passie. Zodat zij worden klaargestoomd als beroepskracht in een veranderlijke maatschappij.

Zoals je van ons gewend bent is ook Grondstof ontwikkeld door én met mbo-docenten en studenten. Het lesmateriaal is dan ook volledig afgestemd op de belevingswereld van jongeren en het ontzorgen en inspireren van docenten.

Persoonlijk & professioneel

Grondstof bestaat uit twee onderdelen:

  • Grondstof Persoonlijk
  • Grondstof Professioneel

Beide onderdelen bestaan uit een digitale studentenomgeving met opdrachten. En waar een loopbaanportfolio én persoonlijk cv wordt opgebouwd.

Hierin verzamelen leerlingen alle eindopdrachten en maken ze hun persoonlijke of professionele ontwikkeling zichtbaar. Waardevolle tools voor het voeren van loopbaangesprekken.

Klik voor een grondige toelichting van Grondstof

LesLab LOB wordt Grondstof

Met de introductie van Grondstof komt de methode LesLab LOB langzaam te vervallen. Deze zal voor het schooljaar 2021-2022 nog beschikbaar zijn, maar vanaf het daaropvolgende schooljaar stappen we langzamerhand volledig over. Voor mbo niveau 2 blijft LesLab LOB nog wél volledig beschikbaar in het schooljaar 2022-2023. We begrijpen dat overstappen eventuele vragen oproept. Daarom bieden we jou de helpende hand bij een goede overstap van jouw team. Maak een afspraak en dan helpen wij je graag verder!

Grondstof:

  • is ontwikkeld door mbo-docenten
  • sluit perfect aan op wensen van mbo-studenten
  • biedt materiaal voor LOB, SLB én overstijgende vakken
  • alle ruimte voor eigen keuzes
  • bevat 4 uitwerkmogelijkheden per eindopdracht
  • geeft tools voor het loopbaandialoog

Producten en bestellen

Benieuwd naar alle producten én prijzen van Grondstof Loopbaan? Bekijk het overzicht via onderstaande knop en bestel direct de producten die je nodig hebt.

Meer weten? Meld je aan voor ons webinar

Ben je nieuwsgierig en wil je als allereerste op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen rondom deze vernieuwende methode? Mail je (school)gegevens naar info@leslab.nl en wij vertellen je graag meer over wat Grondstof te beiden heeft én helpen jou en jouw team bij een succesvolle overstap!

Laat je inspireren en meld je aan voor onze webinar op donderdag 2 december om 16.00 uur. Druk op onderstaande knop en meld je snel aan.

Webinar natuur

Waarom Grondstof?

Keuze uit 150 actieve lessen
Studenten worden écht geprikkeld door actieve didactiek
Snelle, eenvoudige én veilige software
Ontwikkeld door mbo-docenten
Doorlopende leerlijn van vo naar mbo
Meest complete pakket voor een voordelige prijs