BESTEL BLAUWDRUK

Blauwdruk Burgerschap voor het MBO

Blauwdruk: het onmisbare fundament voor innovatief burgerschap!

Ben jij een docent in het mbo en wil je jouw studenten inspireren om actief en verantwoordelijk deel te nemen aan de maatschappij? Dan hebben wij dé oplossing voor jou: Blauwdruk Burgerschap! Met deze nieuwe, innovatieve methode bieden wij jou als docent praktische handvatten om lastige burgerschapsthema’s op een aansprekende en eigentijdse manier aan te pakken. Onze methode is ontwikkeld door docenten voor docenten én studenten en zit boordevol spannende, eigenwijze werkvormen die zorgen voor opschudding én verbinding. Wij duiken niet alleen in de theorie, maar durven vérder te kijken en activeren jouw leerlingen zodat jij met hen gesprekken kunt voeren over thema’s die er echt toe doen.

Dit is Blauwdruk:

  • Een vernieuwende methode met een verfrissende aanpak
  • Gericht op het ontwikkelen van vaardigheden bij studenten
  • Niet alleen leren over burgerschap, maar ook aanzetten tot actie
  • Een interdisciplinair programma dat een brede context biedt
  • Stimuleert reflectie en zelfevaluatie
  • Versterkt de vaardigheden van leerlingen om effectief deel te nemen aan de maatschappij

Een nieuwe methode met een frisse aanpak!

Blauwdruk Burgerschap is gericht op vaardigheidsontwikkeling van studenten en moedigt hen aan om niet alleen te leren over burgerschap, maar ook om actie te ondernemen en veranderingsgericht te denken. Dit doen we met behulp van een interdisciplinair programma dat elementen van verschillende vakgebieden en de beroepspraktijk combineert om studenten een bredere context te geven voor burgerschap en hun vaardigheden te versterken. Het programma stimuleert reflectie en zelfevaluatie, zodat studenten zich bewust worden van hun eigen leerproces en hun bijdrage aan de maatschappij verder kunnen ontwikkelen.

Gericht op vaardigheidsontwikkeling
In plaats van alleen te focussen op het verstrekken van informatie over burgerschap, richt het programma zich op het ontwikkelen van vaardigheden zoals samenwerken, communiceren en problemen oplossen.

Gericht op actie en veranderingsgericht denken
In plaats van alleen te leren over burgerschap, moedigt het programma leerlingen aan om actie te ondernemen en veranderingsgericht te denken, waarmee zij een bijdrage leveren aan de maatschappij.

Interdisciplinair programma
Het programma combineert elementen van verschillende onderwerpen, zoals geschiedenis, maatschappijleer, wiskunde, taal en natuurwetenschappen om leerlingen een bredere context te geven voor burgerschap en hun vaardigheden te versterken.

Gericht op reflectie en zelfevaluatie
Het programma moedigt studenten aan om over hun eigen leerproces en activiteiten te reflecteren en zichzelf te evalueren, om zo hun vaardigheden en hun bijdrage aan de maatschappij verder te ontwikkelen.

Waarom burgerschap?

Je weet vast al dat goede burgerschapsvorming jongeren de kennis, vaardigheden en houding bijbrengt die ze nodig hebben om nu en in de toekomst actief deel te nemen aan onze samenleving. Maar hoe betrek je studenten bij burgerschapsvorming?

Een belangrijke stap is het aanbieden van goed onderwijs waarin studenten leren over verschillende maatschappelijke problemen. Het is daarbij essentieel om hen te betrekken bij diverse maatschappelijke activiteiten, zodat ze kunnen zien wat er speelt in de wereld en een eigen mening kunnen ontwikkelen over verschillende maatschappelijke vraagstukken. Dit klinkt prachtig, maar hoe pak je dat concreet aan?

Bij LesLab staat innovatie voorop

LesLab levert complete, innovatieve lesmethodes die met jou meebewegen. Dit maakt Blauwdruk Burgerschap een innovatief programma die een actieve en verantwoordelijke houding onder studenten stimuleert, en hen op een praktische manier voorbereidt op hun rol als actieve burgers in de maatschappij.

Met Blauwdruk haal je een compleet, actueel en flexibel programma in huis, waarin je burgerschap écht op de kaart zet!

Wees als eerste op de hoogte!

Enthousiast geworden? Start komend schooljaar al met de eerste 6 thema’s (24 lessen) van Blauwdruk Burgerschap tegen 33% korting. De overige 6 thema’s volgen gedurende het jaar. Kosten: €17,50 per student en de docent teamlicentie is gratis. Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en alvast kennis maken met onze nieuwe burgerschapsmethode? Neem dan snel een kijkje op onze website!