Skip to content
MBO

LesLab betrekt studenten bij vormgeving Blauwdruk Burgerschap

7 februari 2024
LesLab betrekt studenten bij vormgeving Blauwdruk Burgerschap

Onze nieuwe burgerschapsmethode Blauwdruk is op dit moment volop in ontwikkeling. Achter de schermen wordt er bij LesLab hard gewerkt aan deze innovatieve lesmethode, die docenten praktische handvatten biedt om lastige burgerschapsthema’s op een aansprekende manier aan te pakken. Maar wij werken niet alléén aan deze nieuwe methode. Studenten van de opleiding Mediavormgever aan het ROC Rijn en IJssel in Arnhem zijn namelijk betrokken bij de vormgeving. Lees maar mee.

Met ruim 12.000 studenten en 20 moderne leslocaties is Rijn IJssel de grootste school voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie in Gelderland. Het leren van een vak gebeurt op het Rijn IJssel niet alleen in de schoolbanken, maar vooral in de praktijk. Want juist van complexe praktijkopdrachten leren studenten het meest. De opleiding Mediavormgever geeft er nu de voorkeur aan om dit te doen met opdrachtgevers van buitenaf. En deze studenten kregen de primeur!

Samenwerking met Rijn IJssel

LesLab is één van de werkgevers die samenwerkt met Rijn IJssel. In onze uitgeverij in Nijmegen stellen wij altijd een stageplek beschikbaar, aan een student van de mbo-opleiding Mediavormgever. Maar voor deze opdracht gingen wij nog een stapje verder, door een hele klas mee te laten werken aan de vormgeving van Blauwdruk Burgerschap.

Een echte opdracht

En dat is geen fictieve opdracht, want de input van de studenten wordt écht in onze lesmethode gebruikt. De mediavormgevers-in-opleiding krijgen vier weken de tijd om lesmateriaal te ontwerpen. En zoals je ziet, wordt deze opdracht met beide handen aangegrepen.

Voor en door studenten

Zo zie je maar. Onze lesmethodes worden niet alleen ontwikkeld voor én door docenten, maar ook voor én door studenten. Benieuwd naar het eindresultaat? Binnenkort delen we de oplevering én lees je hoe de studenten zelf deze opdracht hebben ervaren.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet