Ga naar de inhoud
MBO

Gratis les Blauwdruk Burgerschap “Slim met centen: financiële tools voor jouw studenten”

11 maart 2024
Gratis les Blauwdruk Burgerschap “Slim met centen: financiële tools voor jouw studenten”

Ieder jaar in maart is het de Week van het Geld. En ook in Blauwdruk Burgerschap zijn we in de ban van geld. In de eerste les van het thema CENTEN laten we je zien hoe je slimmer met geld kunt omgaan. Of het nu gaat om budgetteren, doelen stellen of gebruikmaken van financiële steun, wij helpen jou en je studenten om een goede afweging te maken tussen sparen en spenden.

En het mooiste: deze les is gratis voor jou beschikbaar! Onderaan dit blog vind je een contactformulier voor het aanvragen van gratis toegang tot een proefaccount van Blauwdruk Burgerschap. Over slim spenderen gesproken!

Geld. Het is voor veel mensen belangrijk. Met geld kun je voor jezelf zorgen en leuke dingen doen. Maar wist je dat 51% van de jongeren eigenlijk te weinig kennis heeft van geldzaken, om goede financiële beslissingen te maken?

Daarom geven we in het thema CENTEN tips aan studenten om slimmer om te gaan met geldzaken,  zodat zij een groter financieel draagvlak voor zichzelf creëren. Wel zo fijn, gezien we in een maatschappij leven die steeds duurder wordt.

4 tips om slim om te gaan met geld

In het thema komen een aantal handige tips aan bod. Wij delen er alvast vier met je:

  • Tip 1: maak een afweging tussen sparen en spenderen

Geld uitgeven is leuk, maar het is belangrijk om te weten wáár je je geld aan uitgeeft. Leer hoe je bewuste keuzes maakt, zodat je genoeg overhoudt voor de dingen die echt belangrijk zijn.

  • Tip 3: stel doelen

Stel duidelijke spaardoelen voor jezelf. Of je nu spaart voor een vakantie of festival, of om een buffer te hebben voor als je auto kapot gaat: het helpt om een richting te hebben en gemotiveerd te blijven.

  • Tip 2: Ken je financiën

Wat krijg je binnen en waar geef je je geld aan uit? Een goed overzicht van je inkomsten en uitgaven is essentieel. Met een beetje inzicht kun je betere beslissingen nemen over je geld en voorkom je dat je in de rode cijfers belandt.

  • Tip 4: maak gebruik van financiële steun

Als student heb je recht op financiële steun, zoals studiefinanciering en toeslagen. Ontdek waar je recht op hebt en maak er gebruik van, zodat je geen gratis geld misloopt!

Een thema van Blauwdruk Burgerschap

Met Blauwdruk Burgerschap werk je aan diverse thema’s die passen in de dimensies Burgerschap voor het mbo. Blauwdruk is een thematische methode die kiest voor de praktische aanpak, direct toepasbaar op school en bruikbaar in het dagelijks leven. We zorgen ervoor dat jouw lessen burgerschap interactief zijn en dat je studenten er echt iets aan hebben, op school én daarbuiten. Lees hier meer over Blauwdruk.

Voor en door docenten en studenten

Blauwdruk Burgerschap is op dit moment volop in ontwikkeling. We werken hard om alle thema’s online beschikbaar te hebben tegen de zomer. En dat doen we onder andere samen met studenten! De vormgeving van Blauwdruk is namelijk ontwikkeld samen met studenten van de opleiding Mediavormgever van het ROC Rijn en IJssel.

De vormgeving ziet er voor elk thema nét weer wat anders uit, wat het geheel spannend en divers maakt – passend bij burgerschap.

CENTEN is het eerste thema in deze reeks. Voor de zomer delen we nóg twee thema’s waar jij en je studenten uit kunnen putten. En we horen natuurlijk graag van je wat jullie ervaringen zijn!

Gratis thema CENTEN!

Wil jij jouw leerlingen ook prikkelen met een burgerschapsmethode die écht goed past bij de belevingswereld van jongeren? Ga dan nu GRATIS aan de slag met het thema CENTEN. Vul onderstaand formulier in en krijg toegang tot een gratis proefaccount van Blauwdruk.

Proefaccount Blauwdruk Burgerschap

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet