Skip to content
Leslab

Uitslag Grondstof enquête 2023

6 september 2023
Uitslag Grondstof enquête 2023

Wij vragen jullie – docenten en studenten – jaarlijks een enquête in te vullen over Grondstof Loopbaan. Jullie hebben ‘m weer veelvuldig ingevuld, dank daarvoor! Met jullie feedback maken wij onze lesmethode nóg beter. We delen graag de uitkomst met jullie.

We verdelen de opbrengst uit de enquête onder in vier opvallende thema’s.

 

1: Actiever is positiever!

Studenten zijn véél positiever over Grondstof én voelen zich meer betrokken bij de methode als docenten actieve lessen geven. De meeste studenten begrijpen het lesdoel. De meeste docenten kiezen voor de actieve lesvariant, toch zien we ook dat een deel van de docenten deze lessen nog niet frequent inzet. Daar valt winst te behalen. Wij helpen je graag op weg: prik zelf jouw afspraak met ons om jouw specifieke vragen en behoeften te bespreken.

2: Duur van de lessen

Docenten en studenten zijn tevreden over de inhoud van de lessen. Jullie merken dat de tijd voorbijvliegt, waardoor er niet altijd ruimte is om een les goed af te ronden. Dit heeft ook te maken met gesprekken en discussies die ontstaan naar aanleiding van de inhoud van de les. Wist je dat je een les kunt opdelen en je één van de drie lesvoorbereidingen kunt kiezen? We helpen je graag verder als je merkt dat je tijd te kort blijft houden.

3: Functionaliteiten software

We hebben veel feedback ontvangen over de functionaliteiten van onze software. Zo gaan wij de lessen redactioneel extra checken en laten we crawlers alle linkjes nalopen, zodat alles optimaal werkt. We gaan veel functionaliteiten toevoegen, zodat de software nog beter aansluit bij jullie behoeften.

We streven ernaar om een deel van deze functionaliteiten komend schooljaar uit te rollen!

Belangrijke functionaliteiten voor docenten:

  • Het studentenoverzicht filteren op status student, klas, etc.
  • Vanuit het studentenoverzicht direct kunnen schakelen naar profiel, portfolio en opdrachten van een student
  • In het studentenoverzicht alléén je eigen klas zien en het aantal deelnemers in een klas zien
  • Bij een les opmerkingen achter kunnen laten
  • Voortgang van alle klassen en alle studenten te zien krijgen
  • Feedback kunnen geven op de eindopdrachten (goedkeuren of afkeuren)

Belangrijke functionaliteiten voor studenten:

  • Het verwijderen van geüploade bestanden
  • Kunnen achterhalen waarom bepaalde bestanden niet geüpload kunnen worden
  • Het zelf kunnen kiezen welke docent welk materiaal mag inzien

4: Behoefte aan inclusiviteit binnen het onderwijs

We lezen heel veel terug dat er steeds meer behoefte is aan aandacht voor acceptatie en inclusiviteit binnen het onderwijs, met name op het gebied van LHBTi. Wij zijn trots om te kunnen melden dat wij binnen onze gloednieuwe burgerschapsmethode Blauwdruk Burgerschap hier veel aandacht aan besteden. Het is zelfs een vast onderdeel van onze methode. Naast inclusiviteit behandeld Blauwdruk Burgerschap nog veel meer thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van studenten.

Mooie woorden

We sluiten graag af met een aantal mooie quotes:

We hebben soms gewoon te weinig tijd, omdat Grondstof letterlijk stof tot nadenken geeft en we interessante discussies voeren

Met Grondstof werken we echt aan de professionalisering van studenten. Het is heel handig om de koppeling naar stage én werksituaties te maken.

Ik vind het een hele prettige methode. Het geeft stof tot nadenken voor jezelf en de student. En het geeft mij houvast in mijn SLB-lessen, zo kan ik niets vergeten.

Bedankt!

We waarderen alle feedback en gebruiken de kritische punten om ons product te verbeteren. Hartelijk dank voor jullie input! Als je vragen hebt over hoe je lesvoorbereiding moet gebruiken of als je hulp nodig hebt bij het voorbereiden van je lessen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet