Ga naar de inhoud
VO

Nieuw LEF-thema: Denktank

19 juni 2023
Nieuw LEF-thema: Denktank

Wat is échte vriendschap? Wat is waarheid? En als je een antwoord denkt te hebben, hoe verwoord je die dan zo dat de ander jou begrijpt? Van grote levensvragen tot praktische handvatten om je mening over te brengen op anderen, dáár gaat het thema Denktank over.

Respectvol praten en luisteren

In een wereld die van kennis en wijsheid aan elkaar hangt, heb je feiten en meningen. Twee zaken die vaak met elkaar worden verward; soms bewust, soms onbewust. En dat is jammer, want feiten en meningen zijn twee totaal verschillende dingen. Tijdens het thema Denktank leren leerlingen discussievaardigheden en hoe ze respectvol kunnen praten én luisteren. Ze versterken hun argumentatie, terwijl ze filosoferen over waarheid en ethiek. Wat ons betreft hartstikke essentieel voor de leerling van nu.

Onderwerpen Denktank

De lessen tijdens dit thema bestaan uit de volgende vier onderwerpen:

  1. Wat is waar?
  2. Goeie discussie
  3. Zin en onzin
  4. Mijn mening (eindopdracht)

Bekijk de lespresentaties

Ben je benieuwd naar het thema Denktank van onze lesmethode LEF Burgerschap? We delen graag de lespresentaties met je. Zie en ontdek hoe je de afwisselende en actieve inhoud in de klas kan gebruiken. De lespresentaties maken deel uit van het digitale lesprogramma. Zo wordt het nog eenvoudig om je lessen te kiezen.

Werkboekopdrachten

Wil je ook de werkboekopdrachten kunnen doorbladeren? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontvang de bijbehorende werkbladen  in de mail zodra deze helemaal klaar zijn! 🙂

Bekijk het thema-overzicht

Krijg een eerste indruk van de verschillende thema’s van LEF met behulp van onze handige themalandkaart. Klik hier om de landkaart te bekijken en laat je inspireren door de diverse inhoud die LEF te bieden heeft! Je begrijpt dat de landkaart komende zomer het vertrekpunt zal zijn voor leerlingen die online werken. Door op een thema te klikken, kunnen ze meteen aan de slag met het digitale thema van hun keuze.

LEF komt eraan!

Na de zomer zijn de eerste zes thema’s uit de bovenbouw volledig digitaal beschikbaar in onze online LEF omgeving. Het is nu al mogelijk om LEF te bestellen voor het komende schooljaar, dus pak je kans!

Klik op de onderstaande link om je aan te melden en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Wees erbij en ontdek de kracht van LEF in jouw onderwijspraktijk.

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet