Skip to content
VO

Zo geef je eenvoudig waardevolle invulling aan lob vmbo

30 augustus 2023
Zo geef je eenvoudig waardevolle invulling aan lob vmbo

Focus houden op lob vmbo

Hoe zorg je ervoor dat leerlingen gemotiveerd blijven voor lob vmbo? Zeker als zij het druk hebben met ander schoolwerk. Zorg dat leerlingen het belang van LOB inzien. Dat ze ervan doordrongen zijn dat LOB het begin is van de juiste keuze voor een vervolgopleiding. En uiteindelijk: hun droombaan vinden. Als docent speel je een belangrijke rol in die focus op LOB.

Inspirerend lob vmbo

LOB bestaat vaak uit invuloefeningen. Terwijl blijkt dat leerlingen hierop vaak sociaal wenselijke antwoorden geven. Waardoor dit voor hen niet voldoende is om te ontdekken wie ze zijn en wat ze willen. Aansluiten bij de leefwereld van leerlingen is een meer effectieve manier voor LOB. Een ervaringsgerichte methode met diverse leervormen zoals breinbrekers, quizzen en spellen maakt LOB voor hen inspirerend.

Eenvoudig lestype kiezen

Geef eenvoudig waardevolle invulling aan lob vmbo met Proeftuin. In de online docentenomgeving kies je een van de drie lestypen: gestuurd, gemiddeld en vrij. Zo sluiten je lessen goed aan bij de dynamiek van jouw groep. Proeftuin is gericht op ervaringen. Zij verwerken de opdrachten uit de les in hun werkboek of digitale leeromgeving. Volgens een planning die past bij hun andere schoolwerk.

Doorstroomdossier lob vmbo

Dankzij doorlopende LOB-leerlijnen bouwen leerlingen een digitaal doorstroomdossier op. Dit maakt het mogelijk om een doordachte profielkeuze te maken en legt de basis voor hun opleidingskeuze.

Lob vmbo met Proeftuin van LesLab

Proeftuin LOB en burgerschap is ontwikkeld door LesLab. Hiermee ontdekken leerlingen meer over zichzelf en de veranderende wereld. En worden ze zelfredzaam. Waar worden leerlingen enthousiast van? Wat willen ze leren? Proeftuin stemt LOB af op wat leerlingen nodig hebben, brengt studie en loopbaan dichterbij en plaatst het in de leefwereld van jongeren.

Meer informatie

Benieuwd hoe je jouw LOB-lessen kunt versterken met Proeftuin? Vraag dan een proefexemplaar van onze werkboeken of een proefaccount voor onze digitale omgeving aan via info@proeftuin.nl of bel 024 – 22 00 110.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet