Skip to content
Leslab

Wat betekent LOB? LesLab legt uit!

13 december 2022
Wat betekent LOB? LesLab legt uit!

Bij het zien van de afkorting LOB denken sommige mensen vast: Wat betekent LOB? LOB staat voor loopbaanoriëntatie en -begeleiding. In dit artikel vertellen we niet alleen wat de afkorting LOB betekent, maar ook wat LOB allemaal voor jou kan betekenen.

Wat betekent LOB? LOB is overal!

Bij LOB denkt men vaak alleen aan studie of loopbaan, maar bij LesLab bieden we meer dan dat. Zo besteden we naast de oriëntatie op een vervolgstudie en beroep, veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Bij LOB ontdekken jongen wat hun talenten en kwaliteiten zijn, en waar en hoe ze deze kunnen inzetten.

Dit doen we onder andere door LOB aan de praktijk te verbinden. Denk aan meeloopdagen, interviews en open dagen. Zodat jongeren een goed en realistisch beeld hebben van wat zij willen en kunnen.

LOB: digitaal en analoog

Bij de methodes van LesLab kun je zowel digitaal als analoog aan de slag met LOB. Of natuurlijk een combinatie, het ligt eraan wat jij het prettigst vindt. Werk jij vooral met onze werkboeken? Dan profiteer je evengoed van de voordelen van de online docentenomgeving. Zodat je jouw LOB-lessen versterkt.

Met onze creatieve werkboeken verwerken leerlingen en studenten de opdrachten uit de les. Hierbij komen steeds meerdere loopbaancompetenties, 21-eeuwse vaardigheden en burgerschapscompetenties aan bod. Werk je volledig digitaal? Dan verwerken ze de stof uit de les verder uit in de digitale leerlingenomgeving.

Wat is LOB? De aandacht die het verdiend

Nog te vaak wordt LOB gezien als soft en iets dat er maar tussendoor moet. Dit resulteert dan ook vaak aan inspiratieloze lessen en invuloefening, waar jongeren niets aan hebben. Maar besef dat jij eigenlijk altijd bezig bent met LOB. Alles wat jongeren vanaf het vo leren, kan van belang zijn voor hun loopbaan. En wie anders dan jij kan de ontwikkeling van jouw leerlingen het beste monitoren.

Bij LesLab bieden we jongeren de kans om te laten zien wat ze kunnen en vooral waar ze trots op zijn. Doormiddel van eindopdrachten en een zelftest aan het eind van ieder thema bouwen zij een portfolio of loopbaandossier op. Zij kunnen voor een groot deel zelf selecteren wat ze hieraan willen toevoegen.

Wat betekent LOB? Ook aandacht in andere lessen

De methodes van LesLab zijn niet alleen in te zetten tijdens loopbaan- of burgerschapslessen. Vakdocenten kunnen onze methode ook eenvoudig gebruiken tijdens hun vakinhoudelijk lessen. Bijvoorbeeld bij Nederlands als er een sollicitatiebrief geschreven moet worden. Dit doe je eenvoudig door thema’s te gebruiken die aansluiten op jouw lesinhoud en de actualiteit.

Meer informatie

Wil jij weten hoe je loopbaan en burgerschap kunt versterken met de methodes van LesLab? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@proeftuin.nl of bel 024 – 22 00 110.

Wat Is LOB

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet