Skip to content
MBO

Studenten bouwen waardevol loopbaan dossier op

21 februari 2022
Studenten bouwen waardevol loopbaan dossier op

Loopbaan dossier: handig bij (loopbaan)gesprekken

Gebruik het loopbaandossier van jouw studenten als input voor loopbaangesprekken. Zo heb je altijd een rode draad voor een waardevol gesprek en geef je ze gericht advies bij eventuele twijfels over hun verdere (studie)loopbaan. Hebben jouw studenten vragen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? Dankzij de verwerkingsopdrachten bij het onderdeel Persoonlijk is óók hier alle ruimte voor

Alle eindopdrachten, één loopbaan dossier

Grondstof Loopbaan bestaat in totaal uit twaalf thema’s. Die thema’s bestaan op hun beurt weer uit vier lessen. Studenten sluiten deze thema’s telkens af met een eindopdracht waarbij ze zelf de uitwerking kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een blog, vlog of rollenspel. Zo verzamel je heel uiteenlopende loopbaandossiers. Met alle eindopdrachten maken studenten hun ontwikkeling binnen het thema tastbaar.

Behoud overzicht

Studenten uploaden de eindopdrachten, zelftest en eventuele andere werken waar ze trots op zijn in de digitale omgeving. Op die manier houd jij gemakkelijk overzicht op de ontwikkeling van jouw studenten. Je beoordeelt het werk van studenten waar en wanneer je wil, en hebt altijd inzicht in hun professionele of persoonlijke ontwikkeling. Zo kun je ingrijpen of bijsturen als je denkt dat dit nodig is.

Laten zien waar je trots op bent

Naast dat studenten kunnen laten zien aan welke competenties en vaardigheden ze gewerkt hebben, biedt het loopbaan dossier ook een mooie kans om te laten zien waar ze trots op zijn. Bijvoorbeeld een moment op stage waar je als docent of begeleider niet bij bent geweest.

Meer informatie

Benieuwd hoe je jouw lessen kunt versterken met Grondstof Loopbaan? Vraag dan een proefexemplaar van onze werkboeken of een gratis teamlicentie voor onze digitale omgeving aan via info@leslab.nl of bel 024 – 22 00 110.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet