Skip to content
MBO

Steeds meer mbo-studenten stoppen voortijdig met hun opleiding

17 april 2023
Steeds meer mbo-studenten stoppen voortijdig met hun opleiding

Grondstof Loopbaan draagt bij aan een oplossing

Het nieuws stond er bol van: steeds meer studenten verlaten het mbo zonder diploma. Vorig jaar waren dat er ruim 30.000, het hoogste aantal in tien jaar tijd. De oorzaak? De krappe arbeidsmarkt, waardoor banen voor het oprapen liggen. Studenten worden verleid om te gaan werken: ze kunnen direct aan de slag en verdienen er ook meteen een goede boterham mee. Maar corona is ook één van de boosdoeners. Studenten vielen in coronatijd veel uit door minimale begeleiding en dalende motivatie. Dat moet anders! Want als het economisch klimaat omslaat, is het juist heel belangrijk om een diploma op zak te hebben. Daarnaast willen we dat onze toekomstige vakmensen goed opgeleid zijn, zodat er geen talent verspild wordt.

Grondstof draagt bij

Maar wat kun jij als docent nú zelf doen om je studenten on board te houden? Hoe houd je ze bij de les en bereid jij ze voor op hun vervolgstappen? Daar dragen wij met Grondstof graag aan bij. Wij begrijpen dat mbo’ers het liefst vól de praktijk in duiken en alles kansen grijpen die hen geboden worden. Maar voordat ze dit doen, is het belangrijk om ze de juiste skills mee te geven.

Met onze hands-on LOB-lesmethode Grondstof bereid jij je studenten voor op hun werkzame toekomst, zodat ze er vól in kunnen duiken mét de juiste skills op zak.

Meer dan LOB

Grondstof biedt meer dan alleen LOB-begeleiding, waarin we oriënteren op een vervolgstudie en beroep. Binnen onze lesmethode besteden we veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling, zodat studenten ontdekken wat hun talenten en kwaliteiten zijn en hoe ze deze kunnen inzetten. Zo leren studenten vaardigheden waar ze hun hele loopbaan van profiteren. Denk aan leren netwerken, een netwerk opbouwen, een sterke sollicitatiebrief schrijven en vaardigheden die hen helpen bij belangrijke keuzes maken en hulp inschakelen wanneer nodig. Grondstof verbindt LOB aan de praktijk, zodat studenten een realistisch beeld krijgen van wat zij willen en kunnen én hoe het werkveld eruitziet. Want mbo wérkt.

Gratis lespresentaties Grondstof

In het thema Talent en thema Solliciteren van onze lesmethode Grondstof loopbaan gaan we hands-on aan de slag met deze vragen. Zo bereiden wij studenten voor tot de professional die onze maatschappij nodig heeft. Alvast een kijkje nemen? Bekijk deze lespresentaties helemaal gratis.

Wil je Grondstof Loopbaan volledig ervaren? Meld je dan aan voor een testaccount!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet