Ga naar de inhoud
Leslab

Stagelopen bij LesLab: Jelissa vertelt

26 juni 2024
Stagelopen bij LesLab: Jelissa vertelt

Haar stage zit er alweer bijna op, maar gelukkig vonden we nog een momentje om Jelissa te vragen naar haar ervaringen bij LesLab. Wat heeft ze bij ons geleerd, aan welke projecten heeft ze gewerkt en wat neemt ze mee in haar verdere loopbaan? Je leest het hier!

De 23-jarige Jelissa is student aan de opleiding Mediavormgeving op het Rijn IJssel in Arnhem. Na haar stage bij LesLab gaat ze nog een jaar naar school, daarna mag ze zichzelf mediavormgever noemen. Maar dat ís ze eigenlijk al, want tijdens haar stageperiode bij ons maakte zij de vetste content.

Animatievideo

“Ik heb zelfstandig aan verschillende projecten gewerkt”, vertelt Jelissa. “De eerste weken ben ik bezig geweest met een videoanimatie over burgerschap. Ik krijg dit zelf ook op school, maar het was me nooit helemaal duidelijk wat het nou precies inhoudt én wat je er in de toekomst mee kan. Daarom leg ik met een animatie aan studenten uit wat burgerschap betekent.”

Bekijk hieronder Jelissa’s videoanimatie!

Infographic

Maar niet alleen voor studenten is het onderwerp ‘burgerschap’ soms nog een abstract begrip. “Ik heb speciaal voor docenten en decanen gewerkt aan een infographic, die de meest gestelde vragen over burgerschapsonderwijs beantwoordt”, vertelt Jelissa. “Met deze infographic laat ik zien wat onze burgerschapsmethode LEF voor hen kan betekenen.”

Meer inzicht in burgerschap

Door haar projecten heeft Jelissa zelf ook veel geleerd over burgerschap. “Ik dacht altijd dat burgerschap en LOB hetzelfde zijn”, blikt ze terug. “Maar nu snap ik het verschil. Burgerschapsonderwijs leert je niet alleen wát goed burgerschap inhoudt, maar je ontdekt vooral hóe je dit doet. Door elkaar verder te helpen bijvoorbeeld.”

Teamgevoel

“Ik heb niet alleen aan hele gave projecten gewerkt, maar vooral ervaren hoe het is om in een team te werken”, zegt ze. “Drie dagen per week werkte ik bij LesLab op kantoor, de andere twee vanuit huis. De dagen op kantoor gebruikte ik om met Stijn te overleggen, te brainstormen met het team en input te verzamelen voor een project. Ik werkte veel zelfstandig, maar kon het team overal bij betrekken. Ze gaven me input voor de juiste stijl en tone of voice, en waren ook niet bang om hun eerlijke mening te geven. Dat hielp mij enorm.”

Jelissa voelde zich ook heel erg betrokken bij het team van LesLab. “Op school leren we hoe je een gesprek voert met een klant of een briefing doet. Heel gaaf dat ik bij LesLab mocht ervaren hoe het is als je stagebedrijf ‘de klant’ is. Ik was echt onderdeel van het team, ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een stagiaire was.”

Veel geleerd

Op dit moment rondt Jelissa haar laatste projecten af. Zo werkt ze nog aan een e-mailhandtekening voor het team van LesLab en een PowerPoint-presentatie voor klanten. Daarna komt haar praktijkdocent langs en mag Jelissa haar projecten presenteren. Het zit er bijna op, dus!

Of ze haar stage straks gaat missen? “Ja, zeker! Ik vind het oprecht een heel fijn bedrijf waar ik veel heb geleerd. Ik zie mezelf na school zeker als mediavormgever bij een werkgever als LesLab werken. Ik ga het liefst verder met animaties, zowel 2D als 3D. Korte shorts voor Insta of animatievideo’s. Maar eerst nog een volgende stage lopen…”

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet