Skip to content
VO

Schooljaar afsluiten met Proeftuin

30 mei 2022
Schooljaar afsluiten met Proeftuin

Het is weer zover. De scholen zijn weer open. Fijn natuurlijk, maar het levert ook een flinke uitdaging op. Over een paar weken is het namelijk alweer zomervakantie. Daarom is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Er is nog genoeg te behandelen, maar nog maar weinig tijd. Wij helpen je graag op weg met een aantal thema’s waarmee jij het jaar succesvol afsluit met je klas.

We hebben drie thema’s geselecteerd uit drie van onze werkboeken. Namelijk:

  • Onderbouw deel 1, thema 6: ‘Voor je kiezen’
  • Onderbouw deel 2, thema 8: ‘Presenteren’
  • Bovenbouw deel 1, thema 4: ‘Samenwerken’.

Voor je kiezen

Er is veel gebeurd. Geef leerlingen de tijd om stil te staan bij hun kwaliteiten, interesses en keuzemogelijkheden op school. Op deze manier oriënteren zij zich alvast op de profielkeuze die er over een tijdje aankomt.

Doel van dit thema is dat leerlingen weten wat hun kwaliteiten zijn, en dit kunnen vertellen. Verder is het doel dat leerlingen weten welke profielen hun school aanbiedt. Deze doelen behalen ze door te leren benoemen wat hun goede eigenschappen zijn en zelf onderzoek te doen naar de keuzemogelijkheden. Zo leg je gezamenlijk het fundament voor het maken van een profielkeuze.

Blader hier door het digitale thema.

Presenteren

Yes, het kan weer: live oefenen met presenteren met een onderwerp naar keuze. Wat is bijvoorbeeld de beste houding en praat je niet te snel. Doel van dit thema is dat leerlingen enthousiast kunnen vertellen over iets dat ze interesseert. Een duidelijke presentatie met een inleiding, kern en slot.

Ze leren welke bronnen betrouwbaar zijn, hoe je een presentatie voorbereid en hoe je deze goed presenteert.

Blader hier door het digitale thema.

Samenwerken

Sluit het jaar samen af en organiseer leuke activiteiten. Het doel van deze les is dat leerlingen een samenwerkingsverband kunnen opstellen en het evalueren van de samenwerking.

In deze lessen leren leerlingen afspraken maken over de samenwerking. Ze ontdekken wat hun talenten zijn en leren dit te herkennen bij anderen. Aan de hand daarvan leren ze feedback ontvangen en geven.

Zo sluit je de laatste weken gezamenlijk af en geef je een waardevolle invulling aan de laatste weken van het schooljaar.

Blader hier door het digitale thema.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet