Skip to content
Leslab

Proeftuin LOB genomineerd voor IPON innovatie Awards

29 maart 2022
Proeftuin LOB genomineerd voor IPON innovatie Awards

Met trots vertellen we jou dat Proeftuin LOB is genomineerd voor de IPON Awards van 2022. Deze awards worden om het jaar uitgereikt aan de meest innovatieve onderwijspartijen op het gebied van ICT. Daarom is het ook zo gaaf dat we zijn genomineerd voor de categorie: ‘Innovatie voor het leren’.

Tijdens IPON awards 2022, op 6 april, weten we of we in de prijzen zijn gevallen. Maar de nominatie alleen vervult ons al met trots. Het is voor ons een teken dat we met de vernieuwde digitale omgeving van Proeftuin, de goede weg zijn ingeslagen. Dit motiveert ons natuurlijk om het geheel nog meer te finetunen en te kijken wat er nóg beter kan.

Innovatie digitale omgeving

Proeftuin LOB is ingericht naar de wensen en behoeften van docenten en leerlingen in het voortgezet onderwijs. Leerlingen gaan een spannende fase in hun leven tegemoet. Hen staat een belangrijke keuze te wachten. Namelijk een keuze voor hun latere (studie)loopbaan. Om een slimme keuze te maken, leren ze meer over zichzelf en de veranderende wereld.

Met Proeftuin worden leerlingen zelfredzaam. En gaan ze op ontdekkingsreis naar antwoorden op vragen als: Waar word ik enthousiast van? Wat wil ik leren en kunnen? Op die manier brengen we studie en loopbaan dichterbij, middenin de leefwereld van jongeren. Zodat ze zich met Proeftuin kunnen identificeren en zich de methode eigen kunnen maken.

Proeftuin als rode draad

Leerlingen leren bij Proeftuin ervaringsgericht. Dit gaat natuurlijk met vallen en opstaan. De lessen zijn actief, spannend én leuk. Hier krijg je de mogelijkheid om leerlingen te inspireren met actieve werkvormen. Uiteindelijk verwerken leerlingen de opdrachten in het werkboek en/of de digitale leerlingomgeving (met portfolio).

Daarnaast verwerken leerlingen alles wat ze in ieder thema hebben geleerd in de eindopdrachten. Als ze deze opdrachten inleveren komen deze automatisch in het systeem en worden deze automatisch toonbaar in de tijdlijn. Op die manier volg je als docent eenvoudig de voortgang van je leerlingen en heb je waardevolle input om hierover in dialoog te gaan.

Daarbij biedt Proeftuin leerlingen ook de mogelijkheid om te laten zien waar ze trots op zijn. Naast de eindopdrachten, kunnen ze bijvoorbeeld iets toevoegen over waardevolle (leer)momenten die ze buiten de LOB-lessen hebben meegemaakt.

Blijf op de hoogte

Natuurlijk houden we jou op de hoogte over alle nieuwe ontwikkeling rondom de IPON Awards en Proeftuin LOB. Ben je zelf nieuwsgierig naar IPON 2022? Je kunt je nog gratis aanmelden voor beide dagen. Wie weet zien we jou daar!

Ervaar proeftuin

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet