Skip to content
VO

Weer een stap dichterbij de meest complete en flexibele methode(s)

21 maart 2024
Weer een stap dichterbij de meest complete en flexibele methode(s)

Ieder jaar zetten we met onze online leermiddelen een stap vooruit. Dit jaar hebben we opnieuw veel geleerd van jullie feedback, en dat is al terug te zien in onze methodes. Onze methode Proeftuin heeft weer een paar mooie updates gekregen en de nieuwe methode LEF burgerschap staat inmiddels strak in de lak; we zijn al begonnen met de digitale versie en werken nu aan het werkboek.

Met gebruikers van Proeftuin  hebben we dit jaar ook een uitgebreide evaluatie gedaan, zodat we komend seizoen inhoudelijke aanpassingen kunnen maken en weer helemaal up-to-date zijn. Er is ook veel vraag naar een diverse en spannende online omgeving voor de leerlingen. We zijn daarover aan het brainstormen en hebben al mooie ontwerpen gemaakt. Kortom, dat zie je vanzelf!

Jullie gaven al aan dat er ook behoefte was aan meer overzicht en monitorfuncties, evenals de mogelijkheid tot filteren. Ook het uploaden mocht worden verruimd, zodat grotere bestanden mogelijk zijn. En er is behoefte aan meer maatwerk, zodat de digitale middelen ook nog beter aansluiten bij de wensen van jullie school.

Dat we daar gehoor aan geven, lees je hieronder. We behandelen de genoemde punten in twee delen.

Deel 1: Nieuwe functies voor decanen, leraren en leerlingen

Een stapsgewijze handleiding

We zijn blij dat we je op de hoogte kunnen brengen van de updates die we dit jaar hebben doorgevoerd. Deze nieuwe functies zijn speciaal ontworpen om de ervaring van zowel decanen, docenten als leerlingen te verbeteren. Hieronder vind je een gedetailleerde handleiding om deze nieuwe functionaliteiten optimaal te benutten.

Meer overzicht voor decanen:

1. Verzoek tot overzicht
Ben jij decaan en heb je behoefte aan een overzicht van alle klassen? Laat het ons weten! Wij zullen jou direct toegang verlenen tot deze informatie door een eenvoudige schakelaar om te zetten in onze administratieve omgeving. We hebben je naam en de naam van je school nodig om toegang te verlenen. Houd er rekening mee dat we slechts een beperkt aantal decanen toegang kunnen geven tot deze informatie per teamlicentie.

2. Leerling en klassenoverzicht:
Ontdek de nieuwe blauwe knop “Exporteren” in het onderdeel Voortgang. Met deze knop kun je moeiteloos de gegevens van jouw leerlingen en klassen downloaden naar een handige spreadsheet.

3. Data-analyse in de spreadsheet:
In de spreadsheet vind je gedetailleerde informatie zoals leerling, klas, thema, opdrachten, leraren en de voortgangsstatus per les, zelftest en eindopdracht. Vanaf 20% van de klas is dit ‘In ontwikkeling’, vanaf 80% is dit ‘Voltooid’. Je kunt ook filteren op leerlingen en controleren of jij en je collega’s op schema liggen met jullie planning.

Ben jij decaan en wil je meer overzicht?

Laat het ons direct weten, dan maken we deze functie direct voor jou beschikbaar.

Meer controle over welke leraren toegang krijgen tot de leerlingen:

1. Klassenbeheer
Voer je eigen voornaam en achternaam in en maak klassen aan. Vanaf nu kun je ook andere leraren aan de klassen toevoegen.

2. Leraren toegang
De decaan heeft automatisch toegang tot alle klassen. Kies welke andere leraren toegang krijgen en klik op ‘Opslaan’.

3. Leerling-inzicht:
Wanneer een leerling zijn/haar gegevens bekijkt, kan die zien welke leraren toegang hebben tot het materiaal bij ‘Mijn gegevens’ onder ‘Jouw leraren’.

Voor Leerlingen

Mee uploaden en makkelijk verwijderen. 

1. Grotere bestanden uploaden
Leerlingen kunnen nu bestanden tot maximaal 20 MB uploaden voor hun eindopdrachten, in plaats van 8 MB. Dat scheelt!

2. Eenvoudig verwijderen:
Met een simpele klik op het kruisje kan een leerling zijn/haar werk verwijderen. Zolang de opdracht niet is goedgekeurd door de docent, kan de leerling ervoor kiezen om deze te verwijderen en een ander bestand te uploaden. Zodra de opdracht is goedgekeurd, is deze niet meer te verwijderen.

Met deze stappen hopen we dat je direct aan de slag kunt met de nieuwe updates. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om te helpen!

Deel 2: Proeftuin en LEF op maat

Wanneer je een hele leerwereld hebt om uit te putten, is dat een verademing. Veelgehoorde opmerkingen zijn “we hoeven zelf niets meer voor te bereiden” en “je kunt meteen beginnen”, dat werkt inspirerend. Toch horen we ook scholen die liever een wat slankere samenstelling kiezen, vanuit dezelfde inhoud, maar passend voor de school. Daarom zijn we aan de slag gegaan met een op maat oplossing. Vanaf dit jaar kun je kiezen welke thema’s passen bij jullie leerlijn, zodat je alleen dat doet, wat je écht wil inzetten. Mooi toch?

Kies zelf hoeveel thema’s je wil inzetten

Wil je voor je mentorles iets met persoonlijke ontwikkeling, studievaardigheden en kies 6, 12, misschien 18 of toch alle thema’s om je ideale leerlijn mee te bepalen? Dat kan met onze Proeftuin op Maat.

Wil je burgerschap gaan inzetten, maar weet je nog niet hoe en waar precies, begin dan eens met de eerste paar thema’s voor de onderbouw, met LEF op Maat.
Zo zie je vanzelf waar jij en je collega’s… en belangrijker nog, de leerlingen goed op gaan! Want daar gaat het uiteindelijk om.

Keuzehulp

De enige voorwaarde die we stellen is dat je het materiaal direct bij ons bestelt, want alleen op die manier kunnen we op jouw wensen ingaan. Maar het is niet ingewikkeld, sterker nog, we helpen je gemakkelijk op weg met onze keuzehulp.

Over een paar weken staat deze keuzehulp voor je online, maar je kunt alvast bij ons laten weten of dit interessant is voor je.

Geef dit simpel aan via het formulier:

Proeftuin op maat – hou mij op de hoogte
LEF op maat – hou mij op de hoogte

En wil je liever het complete plaatje, of de combinatie met het werkboek, dan kan dat altijd nog!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet