Ga naar de inhoud
Leslab | MBO | VO

Niet testen, maar doen!

8 maart 2021
Niet testen, maar doen!

LOB in de praktijk

Als school wil je een basis leggen  waar de jongeren nog jarenlang profijt van hebben. Een veelzijdig aanbod met betekenisvolle activiteiten en de juiste handvatten voor de doorgewinterde collega én jonge docent, het liefst flexibel in te richten naar de behoeften van je leerling en de klas. Ga er maar aan staan!

Daarom is Proeftuin LOB ontwikkeld. De lessen zijn open, intuïtief en ervaringsgericht. Stimuleer persoonlijke ontwikkeling, onderlinge uitwisseling en bouw met leerlingen aan een compleet en persoonlijk loopbaanportfolio, gericht op eigen ervaring. Dát is LOB!

Met Proeftuin LOB voor het voortgezet onderwijs ontdekken leerlingen meer over zichzelf en de veranderende wereld. En worden ze zelfredzaam. Het draait om vragen als: Waar word ik enthousiast van? Wat wil ik leren en kunnen? Proeftuin brengt studie en loopbaan dichterbij en plaatst het middenin de leefwereld van jongeren.

Alles bij de hand

Ervaar het gemak van onze nieuwe, gebruiksvriendelijke software. Kies per les welke versie het beste aansluit bij jouw groep: gestuurd, gemiddeld of vrij. Start direct een kant-en-klare lespresentatie met video’s, spellen en activiteiten. Oftewel: met één klik bereid je jouw passende les voor.

Na deze klasskale interactie gaan leerlingen of studenten aan de slag met de opdrachten: één opdracht per les, héél overzichtelijk! Ze maken de opdrachten in het werkboek of digitale omgeving, en bouwen zo automatisch hun loopbaanportfolio op.

Gebruik Proeftuin niet alleen tijdens LOB, maar ga vakoverstijgend aan de slag. Zet de thema’s in wanneer jij wilt en wanneer deze relevant zijn voor jouw leerlingen of studenten.

Docent/mentor Bram over Proeftuin:

“Met Proeftuin zorg ik voor een veilige en actieve leeromgeving. Zodat leerlingen zichzelf ontwikkelen en slimme keuzes leren maken.’

Ontdek onze methode

  • Gebruiksvriendelijk: Verlaag de werkdruk van docenten met kant-en-klare lessen;
  • Flexibel: Biedt een thema aan wanneer het relevant is;
  • Compleet: Zet naast loopbaanbegeleiding in op persoonlijke ontwikkeling en studievaardigheden;
  • Differentieer: Kies lessen die passen bij jouw groep of geef je leerlingen de keuze.
  • Ervaar en pas toe: Leg nu een basis waar jongeren nog jaren profijt van hebben.

Ga zelf aan de slag met Proeftuin!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar onze methode? En wil je zelf ervaren wat Proeftuin jou en jouw leerlingen te bieden heeft? Vraag dan een gratis proeflicentie aan of een beoordelingsexemplaar van onze creatieve werkboeken, en ga direct aan de slag met waardevolle, actieve LOB!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet