Ga naar de inhoud
VO

Proeftuin biedt waardevolle invulling voor jouw mentorles

25 april 2023
Proeftuin biedt waardevolle invulling voor jouw mentorles

Versterk jouw mentorles

Met Proeftuin maak je van jouw mentorles een veilige én actieve leeromgeving voor jouw leerlingen. Een vertrouwde omgeving waarin zij op zoek gaan naar hun passie en talenten. In elke les ontwikkelen ze loopbaancompetenties, 21-eeuwse vaardigheden én burgerschapscompetenties.

Dankzij de digitale leerlingenomgeving en online docentenomgeving van Proeftuin houd je tijdens jouw mentorles makkelijk overzicht en neem je resultaten automatisch mee naar de jaren die volgen. Zo borg je doorlopende LOB-leerlijnen. Leerlingen bouwen een portfolio/loopbaandossier op met hun werkboek of in de digitale leerlingenomgeving. Dit is vooral belangrijk voor hun vervolgopleiding, veel roc’s werken namelijk met een doorstroomdossier.

Zet portfolio in tijdens mentorgesprekken

Daarnaast is het portfolio ook een belangrijke tool tijdens de mentorlessen of tijdens mentorgesprekken. Met het portfolio heb je een duidelijk overzicht welke thema’s en competenties leerlingen hebben ontwikkeld. Dit levert waardevolle input op voor het loopbaandialoog.

Dit biedt leerlingen een uitgelezen kans om te laten zien wat ze kunnen, maar ook vooral waar ze trots op zijn. Een bewijs dat ze bewust bezig zijn geweest met hun studie, loopbaan én persoonlijke ontwikkeling.

Deel mentorles idee met collega’s

Via de online docentenomgeving deel je heel eenvoudig lessen met collega’s. Je eigen lessen blijven altijd opgeslagen, óók als je collega deze les naar wens aanpast. Zo ontstaat er een onuitputtelijke bron aan materiaal voor jouw mentorles.

Proeftuin buiten de mentorles

Met Proeftuin ga je verder dan alleen de oriëntatie op een vervolgstudie of loopbaan. Dit betekent dat je de lesmethode voor meer in kunt zetten dan alleen tijdens keuzebegeleidings- en mentorlessen. Doordat het materiaal zowel voor de onder- als bovenbouw op ieder moment beschikbaar is, kun je eenvoudig schakelen tussen alle thema’s. Zo kunnen vakdocenten ook gebruikmaken van Proeftuin, door thema’s te behandelen die aansluiten op de actualiteit.

Meer informatie

Wil jij weten hoe je jouw LOB- of mentorles kunt versterken met Proeftuin? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@proeftuin.nl of bel 024 – 22 00 110.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet