Ga naar de inhoud
VO

Leerlingen bouwen waardevol loopbaan dossier op

18 maart 2022
Leerlingen bouwen waardevol loopbaan dossier op

Met Proeftuin LOB bouwen jouw leerlingen een waardevol loopbaan dossier op. Waarin zij hun ontwikkeling laten zien en kunnen etaleren waar ze trots op zijn in hun (studie)loopbaan. En het biedt jou houvast tijdens mentor- of decaangesprekken.

Loopbaan dossier: handig bij mentor- of decaan gesprekken

Gebruik het loopbaandossier van jouw studenten als input voor loopbaangesprekken. Zo heb je altijd een rode draad voor een waardevol gesprek en geef je ze bijvoorbeeld gericht advies bij het maken van een profielkeuze of kiezen van een vervolgstudie. Natuurlijk kunnen ze ook met vragen terecht over hun persoonlijke en sociale ontwikkeling.

Alle eindopdrachten, één loopbaan dossier

Bij Proeftuin LOB sluiten leerlingen ieder thema af met een eindopdracht. Al deze eindopdrachten samen, vormen een loopbaandossier. Daarnaast biedt elk thema een zelftest. Deze test vormt de basis van het talentenpaspoort. Zo bouw je samen met jouw leerlingen de hele schoolbaan aan een overzicht van talenten, kwaliteiten en verwachtingen. Zo wordt hun ontwikkeling tastbaar.

Behoud overzicht

Wanneer leerlingen hun eindopdracht of zelftest afhebben, uploaden ze die in de digitale leerlingenomgeving. Deze opdracht vind je als docent in de online docentenomgeving. Hierin beoordeel je opdrachten en na jouw goedkeuring wordt alles automatisch opgenomen in het loopbaandossier. Zo behoud je snel en gemakkelijk overzicht op de voortgang van je leerlingen.

Heeft jouw klas meer sturing nodig bij de uitvoer van de opdrachten? Of vraagt een leerling om individuele aandacht? Omdat jij het overzicht bewaard, speel je hier handig op in!

Laten zien waar je trots op bent

Naast de eindopdrachten en zelftest, kunnen leerlingen extra bestanden uploaden. Bijvoorbeeld van momenten waar ze trots op zijn. Bijvoorbeeld in vorm van een vlog, blog of presentatie.

Meer informatie

Benieuwd hoe je jouw lessen kunt versterken met Proeftuin LOB? Vraag dan een proefexemplaar van onze werkboeken of een gratis teamlicentie voor onze digitale omgeving aan via info@proeftuin.nl of bel 024 – 22 00 110.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet