Ga naar de inhoud
VO

Kickstart je schooljaar met doorlopende LOB-leerlijnen

3 september 2020
Kickstart je schooljaar met doorlopende LOB-leerlijnen

De ervaring die ik ruim 12 jaar heb opgedaan in het onderwijs, neem ik mee bij mijn werkzaamheden voor LesLab. Ik houd rekening met wat belangrijk is voor leerlingen, docenten, mentoren en decanen. Zo creëren wij een complete LOB- en burgerschapsmethode met doorlopende leerlijnen voor een waardevolle invulling van LOB.

Onderbouw: fundament voor studieloopbaan 

Vooral voor eerstejaars is september een ontzettend spannende tijd. Afgezien van alle nieuwe gezichten, moeten ze zich een weg banen in een onbekend, groot gebouw. Ze kunnen wel een rondleiding gebruiken. Helaas moeten we rekening houden met allerlei coronamaatregelen. Maar denk niet in onmogelijkheden! Ga eens met je klas naar buiten, of zet een digitale rondleiding of speurtocht in elkaar.

In het thema ‘Dit ben jij’ voor de onderbouw leg je samen met je klas een fundament voor een prettige leeromgeving. Maak duidelijke afspraken. Een klas is een team waarbij je van elkaar leert en elkaars kwaliteiten kunt benutten. De leerlingen hebben al een rugzak aan ervaring. Pak deze backpack uit en sla een veilig en vertrouwd kamp op.

Vraag gratis het digitaal invulbare thema ‘Dit ben jij’ aan! Geschikt voor gebruik in je klas, op school of thuis.

Bovenbouw: wat maakt wie jij bent? 

Bovenbouwers hebben vaak een spannende tijd achter de rug. De profielkeuze is gemaakt, waardoor ze in een groep met gelijkgestemden komen. Toch heeft ieder zijn of haar eigen doel voor ogen. Wat is ervoor nodig om deze doelen te behalen en om prettig te leren in de klas?

In het thema ‘Typisch jij!’ voor de bovenbouw is ruimte voor identiteit, diversiteit en omgangsnormen in de klas. Maak leerlingen bewust van hun rol in de groep. Welke bijdrage zij leveren aan de sfeer in de klas. Door leerlingen doelen te laten stellen, kun je hier op elk moment van het jaar op terugkomen. Wat was toen ook alweer jouw doel? Wat hadden we met zijn allen afgesproken?

Vraag gratis het digitaal invulbare thema ‘Typisch jij! aan! Geschikt voor gebruik in je klas, op school of thuis.

Doorlopende leerlijnen 

Met de doorlopende leerlijnen van Proeftuin volg je vier jaar lang een rode draad. Geen losse flodders, maar een duidelijke samenhang in mentor- en/of LOB-lessen. Mét mogelijkheden om terug te blikken. Zo zorg je niet alleen voor een goede aftrap van het nieuwe schooljaar, maar verleg je na verloop van tijd ook de focus op andere belangrijke onderwerpen. Bied je leerlingen continuïteit in een nieuwe en onbekende omgeving. Zodat je LOB 360 graden behandelt.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet