Skip to content
Leslab

Kennismaken met… schrijver en ontwikkelaar Freddy

25 november 2023
Kennismaken met… schrijver en ontwikkelaar Freddy

“Bij LesLab kan ik mijn creativiteit en liefde voor het vak kwijt”

Freddy is schrijver en ontwikkelaar bij LesLab. Maar ze is óók een creatieve duizendpoot en een levensgenieter. En dat komt allemaal van pas in haar werk. Tot voor kort stond ze voor de klas met het vak levensbeschouwing, en met de levensbeschouwelijke invalshoek op zak legt zij de basis voor onze methodes. Lees maar mee!

“Na mijn studie aan de lerarenopleiding voor het vak levensbeschouwing in Tilburg, ging ik aan de slag als docent op een VO-school in de regio. Tot corona kwam en we met z’n allen noodgedwongen thuis moesten zitten”, begint Freddy haar verhaal.

Creëren van materiaal

Maar stilzitten? Dát is niks voor haar. “Ik wilde iets doen. Dus tijdens de lockdown stortte ik me op het creëren van materiaal voor mijn leerlingen. Zo nam ik een zevendelige podcastserie op over het thema seksualiteit, maakte ik een video over schoonheidsidealen en legde ik uit waarom we eigenlijk Hemelvaart vieren. In deze periode ontdekte ik wat ik het mooist vind aan mijn vak: ontwikkelen.”

Maar toen we van online lesgeven weer teruggingen naar het ‘echte’ VO-leven, realiseerde Freddy zich dat er door de verschillende onderwijstaken, te weinig tijd overbleef voor het ontwikkelen van goed lesmateriaal. Het werd tijd voor een carrièreswitch. En zo kwam Freddy bij LesLab terecht.

Juiste balans

Bij ons voelt ze zich als een vis in het water. “Mijn creativiteit en liefde voor het vak komen samen bij het ontwikkelen van lesmateriaal. In mijn vijf jaren als docent op het VO was ik altijd op zoek naar de juiste balans tussen persoonsvorming en identiteitsontwikkeling aan de ene kant, en de waardering van verschillen tussen mensen aan de andere kant. We zijn allemaal anders en dat is soms ingewikkeld, maar vooral ontzettend waardevol.”

“Bij het schrijven van lesmateriaal is het mijn doel om leerlingen handvatten te geven om zichzelf te leren kennen en van daaruit in gesprek te gaan met ‘het onbekende’, hoe ongemakkelijk, eng of vreemd dit soms ook kan zijn. Dat vraagt om het voorzichtig openbreken van comfort zones en een confrontatie met jezelf.”

Over LesLab

“Er heerst bij ons een fijne, informele sfeer waarin we onze ideeën, successen en doelen wekelijks met elkaar uitwisselen. Mocht je vastlopen, dan is er altijd wel iemand die even met je mee denkt. Of je kunt onze kantoorhond Tobbe even een aai over zijn bol geven voor wat extra inspiratie. Succes gegarandeerd!”

Benieuwd naar het werk van Freddy? Neem een kijkje op haar YouTube-kanaal!

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet