Skip to content
Leslab

Kennismaken met… schrijver en ontwikkelaar Eline

1 maart 2024
Kennismaken met… schrijver en ontwikkelaar Eline

“Een eigen thema voelt echt als een kindje”

Eline is sinds november 2023 schrijver en ontwikkelaar bij LesLab. En in die functie kan ze helemaal haar ei kwijt. Met haar levenslange passie voor schrijven, vindt ze bij ons haar creatieve uitlaatklep in het vormgeven van lesmateriaal voor onze methodes. Tijd voor een nadere kennismaking!

Zoals de meesten bij LesLab startte Eline haar loopbaan in het onderwijs. Vijf jaar lang stond ze als docent Nederlands voor de klas op een middelbare school. Maar op een gegeven moment begon het te kriebelen. “Er klopte iets niet, ik kreeg een onrustig gevoel. Ik miste steeds meer het plezier in mijn werk. Daar baalde ik van, want ik had niet voor niets vier jaar lang gestudeerd. Maar toch voelde ik me niet helemaal meer op mijn plek. Ik vroeg mezelf af: ben ik wel écht een docent?”

Wat nu?

“Wat nu? Deze vraag kwam natuurlijk in me op. Ik was docent Nederlands, punt. Wat kan ik nog meer?” Er volgde een traject met een loopbaanbegeleider, die samen met Eline op zoek ging naar haar kwaliteiten. “Daar kwam al direct naar voren dat schrijven heel goed bij mij past. En ik heb een heel sociale kant, waar ik ook iets mee wilde doen.”

Toeval bestaat niet

En toen zag Eline per toeval de vacature van LesLab voorbijkomen. “Creatief schrijftalent gezocht. Ja, dat sprak me gelijk aan! Ik vind verhalen schrijven heel erg leuk, maar in deze functie gaat het ook om de inhoud. Ik dacht: waarom niet? Ik ga solliciteren! Maar de deadline was al verstreken. Gelukkig mocht ik mijn cv en motivatie nog opsturen en werd ik meegenomen in de eerste ronde. Dat pakte goed uit, want ik bleek de juiste match!”

En toen ging het snel. Een paar dagen voor de zomervakantie nam Eline ontslag op de school waar ze werkte. In september ging ze al één dag in de week aan de slag bij LesLab en vanaf november is ze volledig in dienst.

Doodzonde

Bij LesLab voelt Eline zich als een vis in het water. “We kunnen hier losgaan qua creativiteit. Burgerschap en LOB vond ik vroeger zelf zó saai. Dan kreeg je zo’n beroepentest en kwam eruit dat ik theoloog moest worden. En dat was het dan… Er was weinig aandacht voor het vak.”

“Het mooie aan Leslab vind ik dat we écht kijken naar de student en leerling. En óók naar de docent. Burgerschap is op veel scholen een ondergeschoven kindje, en dat is doodzonde. Je kan er zó veel uit halen. Leerlingen op de middelbare school weten vaak nog niet wat ze willen worden later. De juiste methode kan dan zo waardevol zijn.”

Andere invalshoek

“We kunnen ook echt losgaan qua creativiteit. Ik vond vroeger maatschappijleer niks aan, dat ging heel veel over politiek. Maar bij LesLab pakken we dit thema vanuit een heel andere invalshoek aan. Meer vanuit het perspectief van de leerling: wat betekent politiek voor jóú? En dat werkt!”

Eigen kindje

Eline schrijft voor LEF en voor Blauwdruk, onze nieuwste methode. “Daar ligt een leuke uitdaging, want beide methodes spreken twee verschillende doelgroepen aan. Ik heb ervaring met het voortgezet onderwijs, maar voor studenten op het mbo moet je toch heel anders schrijven. Dan kan je dieper gaan qua vraagstellingen.”

“Eerst werkten we als collega’s samen aan de thema’s, maar nu behandelen we één thema per persoon. Dat is gaaf, want dan wordt het echt jouw kindje. En hoe leuk is het dat jouw thema dan écht in de klas wordt gebruikt? Het onderwijs speelt dus nog steeds een rol in mijn leven, maar dan vanachter de schermen.”

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet