Skip to content
Freddy's visie

Freddy’s visie: over leven en overleven in het onderwijs

5 januari 2024
Freddy’s visie: over leven en overleven in het onderwijs

Freddy is schrijver en ontwikkelaar bij LesLab. Maar ze is óók een creatieve duizendpoot, een levensgenieter én een voormalig docent. Als er iemand is die weet hoe het er écht aan toegaat in de klas, dan is het Freddy wel. Vanuit haar ervaringen als docent deelt ze haar visie op het onderwijs, en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. En dat doet ze vanaf nu in een terugkerende rubriek!

Even voorstellen

Freddy stond tot voor kort voor de klas met het vak levensbeschouwing. Vijf jaar lang gaf zij als docent les op een VO-school in Brabant. Tegenwoordig werkt zij als schrijver en ontwikkelaar bij LesLab, waar zij zich bezig houdt met het ontwikkelen van lesmateriaal voor de vakken LOB en burgerschap.

Tips en tools voor (beginnende) docenten

Tijdens haar jaren in het onderwijs realiseerde Freddy zich dat er veel wordt gevraagd van een docent. Je staat niet alleen voor de klas les te geven, maar bent ook ethicus, politieagent, tranendroger, kapitein, adviseur, opticien, maatschappelijk werker, influencer, corrector, beoordelaar, grenzenbewaker, vredesduif, brandblusser, collega, administratief medewerker, vergadertijger, presentator, vakfanaat, werknemer, werkgever, begeleider, superheld, professional, ontwikkelaar en nog veel meer. Probeer je dan maar eens staande te houden!

Bij de tango van taken en rollen waar je als docent je eigen choreografie in moet vinden, is een helpende hand soms best prettig. Daarom deelt Freddy – vanuit haar ervaringen als voormalig docent – tips en tools voor de (beginnende) leraar en mentor. Voor nét dat beetje extra professionele en pedagogische ondersteuning.

Freddy’s visie

Dit doet zij in een terugkerende rubriek, onder de noemer ‘De visie van Freddy’. Benieuwd waar ze het allemaal over gaat hebben? Hou haar blog in de gaten!

Over deze rubriek

Freddy is schrijver en ontwikkelaar bij LesLab. Vanuit haar ervaringen als oud-docent deelt zij in haar blogs haar visie op het onderwijs, en alle uitdagingen die hierbij komen kijken.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet