Skip to content
VO

Docenten en decanen over onze methode Proeftuin LOB

13 februari 2023
Docenten en decanen over onze methode Proeftuin LOB

Proeftuin LOB is een populaire lesmethode. Niet voor niets wordt deze methode op dit moment al door meer dan 26.000 docenten en leerlingen gebruikt. Waar ‘m dat precies in zit? Dat vertellen de gebruikers je graag zelf.

‘Het nieuwe LOB’

In Proeftuin LOB leren leerlingen tijd en aandacht te investeren in zichzelf. Zo starten ze al vroeg met het ontdekken van hun eigen talenten en mogelijkheden. Dat ervaart ook deze docent. ‘’Het is het nieuwe LOB. Waar naast het ontwikkelen van loopbaancompetenties, ook alle ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.”

In te zetten vanaf de brugklas

Onze methode is al in te zetten vanaf de brugklas en kijkt verder dan de traditionele invulling. ”Met Proeftuin is het makkelijker om de coachuren zinvol te vullen. Op deze manier zijn we vanaf de brugklas al bezig met LOB. Zeker op de mavo moeten leerlingen al snel kiezen en daarom is het heel goed dat de methode al in de brugklas begint. Ook het stukje leren léren en leren plannen is heel waardevol in de brugklas”, geeft een andere docent aan.

Ontwikkeld met én voor docenten

Deze methode is ontwikkeld in samenspraak met docenten en leerlingen. Hierdoor weten we precies wat er wel en niet werkt in de klant. Dat merkt ook deze decaan. ”Bij Proeftuin zie je écht terug dat het is ontwikkeld voor en met docenten en leerlingen.”

En de leerlingen zelf?

Die ervaren vooral dat de methode zich veel meer focust op de leerling als individu. ”We werkten eerst met een andere methode. De focus lag daar echt op studiekeuze en loopbaan. Bij Proeftuin LOB is er aandacht voor veel meer. We leren nu ook plannen en presenteren”, zegt een leerling. ”Met Proeftuin kies ik een studie die bij mij past én waar in plezier in heb”, laat een andere leerling weten.

Nog een greep uit de reacties:

”Proeftuin biedt gestructureerde lesopbouw van de mentorlessen, dit is belangrijk voor de sociale vaardigheden en 21st century skills.”
”Met Proeftuin zorg ik voor een veilige en actieve leeromgeving. Zodat leerlingen zichzelf ontwikkelen en slimme keuzes leren maken.”
”LOB is voor ons het belangrijkste vak van de school. Proeftuin is overzichtelijk, je kan aanpassen aan je leerlingen, veel verschillende werkvormen. Alle onderwerpen komen aan bod.”

Gratis proeven van Proeftuin LOB

Ben jij enthousiast geworden maar wil je nog meer weten over Proeftuin LOB? Kom dan even proeven van onze methode tijdens een gratis webinar. In korte tijd maak je kennis met de inhoud van onze methode en functionaliteiten van onze software. Daarnaast is er ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere docenten en decanen en mag je ons ál je vragen stellen!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet