Ga naar de inhoud
VO

Bij iedere les aandacht voor loopbaan en burgerschap onderwerpen

26 juli 2023
Bij iedere les aandacht voor loopbaan en burgerschap onderwerpen

Met Proeftuin geef je actieve en waardevolle invulling aan jouw mentorles. Je kiest de lessen die het beste aansluiten op jouw klas. En besteedt iedere les aandacht aan de ontwikkeling van loopbaancompetenties en burgerschap onderwerpen.

Actuele burgerschap onderwerpen

Met de burgerschap onderwerpen die in de lessen van Proeftuin terugkomen, speel je eenvoudig in op de actualiteit. Komen er verkiezingen aan of speelt er een sociaal-maatschappelijk kwestie binnen de leeftijdsgroep van jouw leerlingen? Met Proeftuin besteedt je niet alleen aandacht aan de weg naar een nieuwe studie en een nieuw beroep. In plaats daarvan ontwikkel je jouw leerlingen op het gebied van loopbaan én burgerschap, zodat ze zijn voorbereid op hun plek in de veranderlijke maatschappij.

Loopbaan en burgerschap onderwerpen: digitaal en analoog

Werk jij graag digitaal of toch liever met werkboeken? Bij Proeftuin kan het allebei! Met onze creatieve werkboeken verwerken leerlingen de opdrachten uit de les. Hierbij worden telkens meerdere loopbaancompetenties en burgerschap onderwerpen behandeld.

Als je digitaal werkt, werken je leerlingen de stof uit de les verder uit in de digitale leerlingenomgeving. Aan het eind van elk thema, sluiten leerlingen af met een eindopdracht. Al deze eindopdrachten bij elkaar vormen een portfolio.

Loopbaandossier voor loopbaan en burgerschap

Bij Proeftuin bouwen leerlingen een portfolio op waarmee zij kunnen aantonen dat zij zich hebben ontwikkeld op het gebied van loopbaan en burgerschap onderwerpen. Alle eindopdrachten van elk thema worden opgeslagen in het portfolio of loopbaandossier. Bij ieder van deze opdrachten is ruimte voor loopbaancompetenties én burgerschap onderwerpen.

Het portfolio biedt leerlingen de kans om zichzelf te laten zien. Hun passie en talent komt duidelijk naar voren, zodat iedere leerling de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Daarnaast biedt het loopbaandossier ook waardevolle input voor het loopbaandialoog. Doordat je het overzicht bewaard, heb je inzicht in de behoeftes en vragen van jouw leerlingen. Waardoor jij ze helpt bij vraagstukken over hun vervolgstudie of loopbaan.

Proeftuin: meer dan alleen loopbaan en burgerschap

Met Proeftuin ga je verder dan alleen de oriëntatie op een vervolgstudie of loopbaan. Je zet de lesmethode dan ook voor dan alleen tijdens lessen loopbaan en burgerschap. Proeftuin zet daarnaast namelijk ook hoog in op de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen.

Doordat het materiaal zowel voor de onder- als bovenbouw op ieder moment beschikbaar is, kun je eenvoudig schakelen tussen alle thema’s. Zo kunnen docenten van andere vakken ook gebruikmaken van Proeftuin, door thema’s te behandelen die aansluiten op de actualiteit of hun lesinhoud.

Meer informatie

Wil jij weten hoe je loopbaan of burgerschap kunt versterken met de lesmethodes van LesLab? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@proeftuin.nl of bel 024 – 22 00 110.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet