Ga naar de inhoud
MBO | VO

Actieve LOB én burgerschap onderwerpen met methodes van LesLab

14 oktober 2022
Actieve LOB én burgerschap onderwerpen met methodes van LesLab

Actieve LOB én burgerschap onderwerpen met methodes van LesLab

Met Proeftuin LOB en Grondstof Loopbaan is iedere les ruimte voor LOB en burgerschap onderwerpen. De lessen zijn volledig afgestemd op de dynamiek van jouw groep. Zodat jij leerlingen en studenten klaarstoomt voor hun plek in onze veranderlijke maatschappij.

Speel in op actuele burgerschap onderwerpen

Met de methodes van LesLab besteedt je eenvoudig en waardevol aandacht aan loopbaan én burgerschap. Zo speel je bijvoorbeeld in op naderende verkiezingen of de Miljoenennota. Met de methodes van LesLab bereid je jongeren niet alleen voor op hun vervolgstudie of loopbaan. Dankzij burgerschap onderwerpen bereid je ze ook voor op hun rol in de veranderlijke maatschappij.

Loopbaan en burgerschap: digitaal en analoog

Bij LesLab werk je op de manier die jij het prettigst vindt. Welke je het liefst digitaal of toch liever met onze creatieve werkboeken? Bij LesLab kan het allemaal. Ook een combinatie van digitaal en onze werkboeken is mogelijk. Werk jij met onze werkboeken? Dan kun je nog steeds gebruikmaken van onze digitale omgeving. Versterk jouw lessen bijvoorbeeld met interactieve presentaties.

Met onze creatieve werkboeken verwerken leerlingen en studenten de opdrachten uit de les. Hierbij komen steeds meerdere loopbaancompetenties en burgerschap onderwerpen aan bod. Werk je volledig digitaal, dan werken je leerlingen of studenten de stof uit de les verder uit in de digitale leerlingenomgeving.

Portfolio voor loopbaan en burgerschap

Bij onze methodes bouwen leerlingen een portfolio of loopbaandossier op. Aan de hand van alle eindopdrachten per thema en zelftests bouwen leerlingen en studenten een dossier op. Hierin laten ze zien dat zij bewust bezig zijn geweest met loopbaan en burgerschap onderwerpen.

Uiteraard is dit een uitgelezen kans voor jongeren om te laten zien wat ze kunnen. Maar het is bij onze methodes ook vooral een podium waarop ze kunnen laten zien waar ze trots op zijn. Daarom kunnen zij zelf selecteren wat ze in hun portfolio of loopbaandossier willen toevoegen.

LesLab gaat verder dan loopbaan en burgerschap onderwerpen

Onze methodes gaan verder dan alleen loopbaan en burgerschap onderwerpen. Persoonlijke ontwikkeling krijgt bij uitgeverij LesLab de aandacht die het verdient. Zodat leerlingen niet alleen klaar zijn voor hun vervolgstudie of loopbaan, maar ook voor hun rol in onze veranderlijke maatschappij.

Hierdoor is LesLab niet alleen in te zetten tijdens lessen over loopbaan en burgerschap. Vakdocenten kunnen onze methode ook eenvoudig implementeren in hun reguliere lessen. Door thema’s te gebruiken die aansluiten op hun lesinhoud en de actualiteit.

Meer informatie

Wil jij weten hoe je loopbaan en burgerschap kunt versterken met de methodes van LesLab? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@proeftuin.nl of bel 024 – 22 00 110.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet