Ga naar de inhoud
MBO | VO

21-eeuwse vaardigheden

18 november 2022
21-eeuwse vaardigheden

Elke les aandacht voor 21-eeuwse vaardigheden met de methodes van LesLab

Met Proeftuin LOB en Grondstof Loopbaan is iedere les ruimte voor loopbaanontwikkeling en de ontwikkeling van loopbaancompetenties, 21-eeuwse vaardigheden en burgerschapscompetenties. Zo richt jij je tijdens jouw lessen niet alleen op de studie of loopbaan van je leerlingen, maar ook op hun persoonlijke ontwikkeling.

Ontwikkel 21-eeuwse vaardigheden

Met de methodes van LesLab besteedt je eenvoudig en waardevol aandacht aan 21ste eeuwse vaardigheden. Denk hierbij aan kritisch en oplossingsgericht denken, mediawijsheid en sociale en culturele vaardigheden. Door de ontwikkeling van deze 21e-eeuwse vaardigheden, ontwikkelen jongeren zich tot kritisch burger en vinden zij hun plek in onze kennis- en informatiemaatschappij.

21-eeuwse vaardigheden: digitaal en analoog

Bij LesLab werk je op de manier die jij het prettigst vindt. Is dat voor jou digitaal of toch liever met onze creatieve werkboeken? Bij de methodes van LesLab kan het allemaal. Ook een combinatie van digitaal en onze werkboeken is mogelijk. Werk jij vooral met onze werkboeken? Dan kun je nog steeds gebruikmaken van onze digitale omgeving. Zo versterk jij iedere les de 21ste eeuwse vaardigheden van jouw leerlingen.

Met onze creatieve werkboeken verwerken leerlingen en studenten de opdrachten uit de les. Hierbij komen steeds meerdere loopbaancompetenties, 21-eeuwse vaardigheden en burgerschapscompetenties aan bod. Werk je volledig digitaal? Jouw leerlingen of studenten verwerken de stof uit de les verder uit in de digitale leerlingenomgeving.

Bouw portfolio op

Bij onze methodes bouwen leerlingen een portfolio of loopbaandossier op. Per thema voeren zij een eindopdracht en zelftests uit. Hiermee bouwen leerlingen en studenten een dossier op. Hierin laten ze zien dat zij bewust bezig zijn geweest met loopbaancompetenties, 21e-eeuwse vaardigheden en burgerschapscompetenties.

Uiteraard is dit een uitgelezen kans voor jongeren om te laten zien wat ze kunnen en vooral waar ze trots op zijn. Wij bieden ze hiervoor een podium met onze methodes. Zij kunnen voor een groot deel zelf selecteren wat ze in hun portfolio of loopbaandossier willen toevoegen.

Breed aandacht voor 21-eeuwse vaardigheden

Onze methodes gaan verder dan alleen het kiezen van een vervolgstudie of beroep. Persoonlijke ontwikkeling krijgt bij uitgeverij LesLab de aandacht die het verdient. Zodat leerlingen niet alleen klaar zijn voor hun vervolgstudie of loopbaan, maar ook voor hun rol in onze huidige kennis- en informatiemaatschappij. Dankzij de ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden.

Hierdoor zijn de methodes van LesLab niet alleen in te zetten tijdens loopbaan- of burgerschapslessen. Vakdocenten kunnen onze methode ook eenvoudig implementeren in reguliere vakken. Door thema’s te gebruiken die aansluiten op hun lesinhoud, de actualiteit en het ontwikkelen van 21-eeuwse vaardigheden.

Meer informatie

Wil jij weten hoe je loopbaan en burgerschap kunt versterken met de methodes van LesLab? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@proeftuin.nl of bel 024 – 22 00 110.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom Leslab?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (± 6 edities per jaar).

Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Copyright 2024 © LesLab Uitgeverij Gerealiseerd door: BIG FAT Internet