Grondstof-Logo-CMYK-wit ERVAAR GRONDSTOF BESTEL GRONDSTOF

Draag bij aan een succesvolle toekomst voor je studenten!

Als bevlogen docent wil jij iets bijdragen aan de ontwikkeling van jouw leerlingen of studenten. Dat beperkt zich niet alleen tot jouw specialisatie. Je kunt nog veel meer betekenen in de ontwikkeling van jongeren. Met een duidelijke LOB-leerlijn lever je een belangrijke bijdrage aan de voorbereiding op hun toekomst. Je biedt houvast in hun reis naar volwassenheid.

Bied toekomstperspectief

LesLab staat dichtbij docenten en studenten. We bieden de juiste tools voor een actieve persoonlijke en professionele ontwikkeling. Alle informatie is gericht op de leefwereld van de leerlingen. Zo maken we het voor alle leerlingen relevant.

Digitalisering biedt mogelijkheden

Soms zoveel dat het keuzestress veroorzaakt. LesLab biedt jongeren hulp bij het maken van een doordachte keuze en biedt ze een scherper zicht op de toekomst. Leerlingen en studenten leren slimme en verstandige keuzes te maken om hun doelen te bereiken.

LOB is eerder een groepsproces dan dat je het individueel benadert. Door het naar de klas te halen, haal je jongeren weg uit hun veilige, directe vertrouwenscirkel. Hierdoor daag je ze uit om zelfstandig te denken en uiteindelijk zelfstandig een slimme keuze te maken. Zo verklein je de kans dat leerlingen of studenten hun keuze baseren op de keuzes van anderen binnen hun directe omgeving.

Voor-docenten-mentoren-pagina-2

Actief en ervaringsgericht leren van elkaar

Doordachte keuzes bieden een scherper beeld op de toekomst. Jongeren leren het meeste van elkaar, zeker als het gaat om levenskeuzes die met LOB en burgerschap worden behandeld. Met creatieve benaderingen en uitdagende werkvormen brengen wij dit gesprek op gang. Dit kan klassikaal zoals bij methodes als LesLab (MBO) en Proeftuin (VO), of via een studentgestuurde benadering zoals bij Makers. Door deze kruisbestuiving actief te stimuleren daag je jongeren uit om hun eigen keuzes te verwoorden, zelfstandig te denken en uiteindelijk een weloverwogen keuze te maken. Zo helpt LesLab jongeren niet alleen met hun doelen, maar ook met de route daar naartoe.

Snelle en eenvoudige lesvoorbereiding

LesLab ontzorgt docenten maximaal én biedt keuzevrijheid. Zowel onze klassikale benadering als onze studentgestuurde benadering wordt gemakkelijk aangepast aan de behoeften van de opleiding, de student en de docent. Voorbeelden hiervan zijn de docentenomgeving van LesLab en Proeftuin waarin de docent zelf een les kiest die aansluit bij klas. Bij Makers kiest de student zelf welke verwerkingsopdracht het beste past. Deze benaderingen vind je in al onze lesmethodes. zorgt voor maximale betrokkenheid en vrijheid om het leerproces optimaal in te richten.

LesLab

Studenten ontdekken hun passie en intrinsieke drijfveren op een actieve en creatieve manier. Ze bouwen een compleet loopbaandossier op. Heel handig voor slb- en coachingsgesprekken. Zo help je ze echt verder!

LesLab staat voor:

  • Actieve lesprogramma’s.
  • Creatieve inhoud en vormgeving.
  • Ontwikkelen met docenten en studenten.