Oops...
Slider with alias leslab lob 1 not found.

Over ons

LesLab is een initiatief van Rogier van Essen en Bart Dekker. Beiden hebben een achtergrond in het onderwijs (mbo en po). Ze ontmoeten elkaar op het ROC Nijmegen en raken bevriend. Bestaande methodes waren volgens hen niet flexibel en actief genoeg. Op een bierviltje tekenen beide heren hun eigen idee voor een lesmethode uit. Samen met illustrator Gijs Huijbregts, ict-er Arnold Karlsbeek en schrijver en ontwikkelaar Stijn van Oers worden de eerste versies vormgegeven.

Eerste Pilot

Na een succesvolle pilot integreert het Drenthe College, LesLab in hun lesprogramma. De eerste druk van LesLab LOB niveau 3-4 is een feit en wordt in 2014 verkocht aan een aantal opleidingen door heel Nederland.

In 2015 wint LesLab de NOT-innovatiepublieksprijs. Voor de innovatieve online docentenomgeving. Sindsdien vind je ons in de voormalige Splendor gloeilampenfabriek in Nijmegen, aan de St. Annastraat. Tegelijkertijd stapt relatiemanager Marleen Heemstra aan boord. En worden de vertrouwde werkboekklappers vervangen voor slanke boeken en komt er een digitale variant op de markt. Hiervoor ontvangt LesLab in 2017 wederom de NOT-innovatieprijs.

Het spel Demos wordt in 2017 op de markt gebracht in samenwerking met Radboud Universiteit Nijmegen. Ook wordt in dat jaar de volledige burgerschapsmethode, als aanvulling op het lob-materiaal, digitaal verkrijgbaar.

Proeftuin

Ondertussen wordt er lang gebroed op de volgende stap: het VO. Met de frisse nieuwe look wordt Proeftuin LOB gepresenteerd. Zowel pro-, vmbo-, havo- en vwo-onderbouw klassen beginnen in 2018 met Proeftuin LOB. Met succes! Want in 2019 wordt ook het bovenbouw materiaal ontwikkeld. Dit maakt de vierjarige methode compleet.

Er wordt niet stil gezeten. Het ontwikkelteam krijgt versterking van Milou Dekkers en later Simone Pieterse. Voor de nodige ondersteuning voor redactie en grafische vormgeving. 

LesLab beweegt mee met de innovatieslagen die zijn gemaakt door invloeden vanuit Scandinavië en de groeiende behoefte aan differentiatie en maatwerk.

Makers LOB én burgerschap

Dit resulteert in 2018 tot de nieuwe methode; Makers LOB én burgerschap. Deze methode is volledig gericht op eigenaarschap van studenten. Na enthousiaste reacties van de eerste pilotscholen, wordt Makers samen met Thieme Meulenhoff in 2020 op de markt gebracht.

De volgende stap van LesLab wordt het lanceren van de eerste digitale versie van de lesmethodes van het vo en mbo. Ons doel is om studenten maximaal te verbinden met het materiaal. Zo kunnen docenten, mentoren en decanen de leerlingen intensief volgen, adviseren en inspireren.

Ons team

Relatiemanager

Marleen is de spin in het web van LesLab. Ze onderhoudt contact met klanten, samenwerkingspartners en runt het kantoor. Heb je een prangende vraag? Marleen helpt je uit de brand.

“LesLab is een gespecialiseerde uitgeverij met klanten door heel Nederland. Als je contact opneemt, reageren we snel en we denken graag met je mee!”

Marleen

Illustrator

Gijs is het creatieve brein achter de huisstijl van LesLab en geeft vorm aan de producten. Van huis uit illustrator en dat is terug te zien in het materiaal. Zijn stijl is herkenbaar, eigenwijs en uniek. 

“Leslab biedt naast structuur ook een uitdagende en prikkelende vormgeving. Zo heb je houvast én blijft het spannend.”

Gijs

Grafisch vormgever

Simone geeft vorm aan het product- en promotiemateriaal van LesLab en ondersteunt marketing. Naast haar baan bij LesLab heeft ze ook haar eigen bedrijf in zeefdrukken. 

“We zijn een intelligente en unieke uitgeverij. Vol in groei en op weg naar mooie nieuwe dingen.”

Simone

Programmeur

Arnold is de ict’er van LesLab en is een belangrijke schakel in de organisatie. Zijn digitale omgeving is twee keer bekroond met de landelijke innovatie award.

“LesLab is eigenzinnig en zoekt naar creatieve oplossingen die haaks staan op ideeën van anderen. Dat maakt het interessant en daardoor val je op in de markt.”

Arnold

Marketeer

Stijn is hoofd marketing van LesLab en ontwikkelt en schrijft het lesmateriaal. Door zijn jarenlange ervaring als mbo-docent weet hij precies wat de markt nodig heeft en wat werkt in de klas. 

‘Je kunt niet meer om LesLab heen. We zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op het gebied van LOB en burgerschap in Nederland.’

Stijn

Teamleider

Rogier is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken binnen LesLab en ontwikkelt en schrijft het lesmateriaal. Hij is conceptontwikkelaar en denkt altijd vooruit. Vanuit zijn ervaring als basisschool- en mbo-docent is het idee van LesLab ontstaan. 

“Ik ben er trots op dat het ons is gelukt om van een goed idee een goed lopend en functionerend bedrijf te maken.”

Rogier

Inhoud specialist

Bart is de inhoudsdeskundige van LesLab en ontwikkelt en schrijft het lesmateriaal. Als mbo-docent op het ROC Nijmegen weet hij als geen ander dat betekenisvolle activiteiten, strakke leerlijnen en duidelijke doelen belangrijk zijn voor het leerproces van leerlingen en studenten. Vanuit die overtuiging is hij LesLab gestart. 

“Wij maken methodes die leerlingen actief stimuleren te onderzoeken wat zij leuk vinden en waar zij naartoe willen in hun leven.”

Bart

De uitgeverij voor
LOB en burgerschap

LesLab

Neem deel aan ons webinar

Meld je nu aan voor het Grondstof Loopbaan webinar. Het webinar is geheel vrijblijvend en vindt online plaats op dinsdag 1 februari 2022 om 16.00 uur!

GS-PAKKET-Werkboekenkopie