”Niet testen, maar doen!”

Niet testen, maar doen!

Actief met elkaar ervaringen opdoen, delen en elkaar scherp houden; dat helpt je écht verder in je (studie)loopbaan.

Het aantal beroepskeuzetesten en leerlingvolgsystemen schiet als paddenstoelen uit de grond. Het klinkt mooi: doe een test en krijg advies! In de praktijk blijkt er meer nodig om jongeren te prikkelen en inspireren. Goede loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) bestaat uit vallen en opstaan, ervaringen opdoen, je eigen route bepalen en aanpassen. En natuurlijk ervaringen uitwisselen; jongeren leren meer van elkaar dan van wie dan ook.

 

LOB in de praktijk

Als school wil je een basis leggen  waar de jongeren nog jarenlang profijt van hebben. Een veelzijdig aanbod met betekenisvolle activiteiten en de juiste handvatten voor de doorgewinterde collega én jonge docent, het liefst flexibel in te richten naar de behoeften van je leerling en de klas. Ga er maar aan staan!

Daarom is Grondstof loopbaan ontwikkeld. De lessen zijn open, intuïtief en ervaringsgericht. Stimuleer persoonlijke ontwikkeling, onderlinge uitwisseling en bouw met leerlingen aan een compleet en persoonlijk loopbaanportfolio, gericht op eigen ervaring. Dát is LOB!

Mbo’ers worden beroepskrachten in een veranderlijke maatschappij. Grondstof Loopbaan is een vernieuwde digitale en analoge loopbaanmethode voor het mbo. Hier onderzoeken studenten hun talenten en passie. Grondstof is ontwikkeld voor én met mbo-docenten en studenten. Het lesmateriaal is dan ook volledig afgestemd op de belevingswereld van jongeren en het ontzorgen en inspireren van docenten.

 

Alles bij de hand

Ervaar het gemak van onze nieuwe, gebruiksvriendelijke software. Kies per les welke versie het beste aansluit bij jouw groep: gestuurd, gemiddeld of vrij. Start direct een kant-en-klare lespresentatie met video’s, spellen en activiteiten. Oftewel: met één klik bereid je jouw passende les voor.

Na deze klasskale interactie gaan leerlingen of studenten aan de slag met de opdrachten: één opdracht per les, héél overzichtelijk! Ze maken de opdrachten in het werkboek of digitale omgeving, en bouwen zo automatisch hun loopbaanportfolio op.

Gebruik Grondstof Loopbaan niet alleen tijdens LOB, maar ga vakoverstijgend aan de slag. Zet de thema’s in wanneer jij wilt en wanneer deze relevant zijn voor jouw leerlingen of studenten.

Docent/slb’er Ingrid over Grondstof:

‘’Met Grondstof speel je gemakkelijk in op de behoefte van de klas. Als studenten écht meer over zichzelf te weten zijn gekomen, zijn mijn loopbaanlessen geslaagd.”

 

Ontdek onze methode


  • Gebruiksvriendelijk: Verlaag de werkdruk van docenten met kant-en-klare lessen;
  • Flexibel: Biedt een thema aan wanneer het relevant is;
  • Compleet: Zet naast loopbaanbegeleiding in op persoonlijke ontwikkeling en studievaardigheden;
  • Differentieer: Kies lessen die passen bij jouw groep of geef je leerlingen de keuze.
  • Ervaar en pas toe: Leg nu een basis waar jongeren nog jaren profijt van hebben.

Ervaar Grondstof zelf!

Wil je Grondstof Loopbaan zelf ervaren? Meld je dan aan voor een testaccount!