Oops...
Slider with alias voor ouders 1 not found.

Leslab loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Als docent ken jij jouw groep het beste. Jij weet wat er speelt en wat aanslaat. Daarom vertellen wij je niet wat je moet doen, maar bepaal je dat zelf. Je creëert snel en eenvoudig je eigen lessen via de online docentenomgeving. Hierbij heb je de keuze uit verschillende thema’s en lesdoelen. LesLab LOB biedt meer dan 2400 activiteiten waarmee jij jouw actieve les samenstelt.

LesLab LOB is een totaalpakket gebaseerd op loopbaancompetenties en de theorie van Marinka Kuijpers en het kwalificatiedossier. De methode is geschikt voor mbo niveau 2 en 3|4. De lesmethode wordt gebruikt op meer dan 220 opleidingen op 33 verschillende ROC’s.

Burgerschap

Naast loopbaanoriëntatie, besteden we ook aandacht aan burgerschap. LesLab onderscheidt zich op twee punten van de gemiddelde burgerschapsmethode: de opbouw en de ervaringsgerichte manier van werken. Deze methode is gebaseerd op de burgerschapsdimensies, maar deze worden niet zoals gebruikelijk in afzonderlijke blokken aangeboden. In de samenleving zijn deze dimensies ook met elkaar verweven. Dit zorgt ervoor dat studenten gedurende de lessen verschillende burgerschapscompetenties ontwikkelen en ervaren dat deze met elkaar te maken hebben.

Om de lesstof overzichtelijk te houden, zijn de lessen gerangschikt in thema’s. Deze zijn onderling inwisselbaar, zodat je de aangeboden lesstof gemakkelijk kunt aanpassen aan de behoefte van de studenten en de loop van de opleiding. De lessen zijn voor 70 procent actief en 30 procent van de tijd wordt benut om ervaringen te verwerken.

Voorproefje: ervaar democratie met Demos

Samen met de Radboud Universiteit hebben we een democratie-spel ontwikkeld: Demos. Daar hebben we 10 gratis lessen ‘Politiek’ bij geschreven. De activiteit en de creativiteit in die lessen is representatief voor de inhoud van LesLab Burgerschap.

Het totaalpakket van LesLab LOB biedt: 

  • 40 actieve lessen per jaar.
     
  • Duidelijke lesdoelen, activiteiten en opdrachten.
     
  • Lessen aanpasbaar aan de behoeften van de student.
     
  • Complete ondersteuning met ons YouTube-kanaal, training en begeleiding. 

De uitgeverij voor
LOB en burgerschap

LesLab